Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1417



Un projecte iniciat fa un parell d'anys promogut per les AMIPA  i equips directius de les escoles va ser el dels "Camins escolars" ( ja el gener de 2018 va haver una xerrada informativa que se materialitza en un projecte el desembre del mateix any). No s'han complert els terminis prevists però sembla que comença a executar-se una part del projecte.

Els Camins Escolars Segurs se basen en crear una via de circulació preferent que faciliti l'autonomia dels infants per anar a escola, intentar evitar els embussos i col·lapses circulatoris a les entrades de les escoles. Se va decidir començar amb el de s'Auba ja que oferia manco dificultats per a la seva implantació. S'Alzinar queda per una segona fase  ja que suposa canvis circulatoris. 



El primer Camí Escolar Segur previst per s'Auba va des de la zona de sa Gravera, pàrquing del Centre Cap Vermell i avinguda Floreal.  Aquest accés disposa de voravies amples i es pot adequar sense gran problemes. Al carrer Castellet se fan obres per a facilitar l'aturada de cotxes i permetre l'accés dels infants al camí escolar.

El segon itinerari previst seria des de Via Mallorca pel carrer Llegítimes, el problema és que la zona té voreres molt estretes ( han de ser com a mínim de 1,5 metres) i caldrà ampliar-les, per tant queda a l'espera del projecte per dur-les a terme. 



De moment s'adeqüen les vorers de la zona del carrer Castellet. Les obres les realitza Daimo Construïm.



Més informació:
http://www.capvermell.org/index.php/actualitat/placa-del-sitjar/23572-projecte-de-camins-escolars-segurs