Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2291
Creada l’associació «Art de la pauma del Parc Natural de Llevant» amb destacada presència gabellina. 




El Director General d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha visitat, aquest dijous, el Parc Natural de Llevant, que acull una mostra de productes de llata elaborats pels membres de l’associació «Art de la pauma del Parc Natural de Llevant». Es tracta d’una exposició que pretén, per una banda, posar en valor l’aprofitament de les palmes de garballó, activitat tradicional a la comarca, i per l’altra, promocionar el producte local.



La recol·lecció de les fulles de palma és una activitat que es remunta al segle XVI i que està permesa al Parc Natural d’ençà de la seva declaració l’any 2001. Els artesans les apleguen durant els mesos de juny i juliol, les deixen assecar i les ensofren per tal d’emblanquir-les. L’extracció de les palmes afavoreix el bon desenvolupament de la planta. Mas ha destacat que «aquest acte és un agraïment a les persones que s’hi dediquen i que per tant, ajuden a mantenir el garballó (l’única palmera autòctona de les Illes Balears) en bon estat.

A la mostra s’hi poden trobar senalles, estris per a la llar o per fer feina al camp així com complements de moda i decoració. Aquests productes romandran en el centre de recepció de s’Alqueria Vella, on els informadors facilitaran la manera d’adquirir-los. L’acte s’emmarca dins de la celebració del 19è aniversari de la declaració del Parc Natural, que se celebra dia 9 de novembre.







Aquest proper dissabte el personal del Parc natural i la recent creada Associació oferiran un taller en línia per aprendre a fer llatra. Les inscripcions es poden fer a través del següent enllaç: http://ca.balearsnatura.com/events/taller-de-llatra-2/