Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1516

Mallorca va ser la zona turística que va obtenir un major nombre de pernoctacions de tot el país, amb 1,1 milions en total. Un 80% menys que els rebuts en el mateix mes de l'any anterior. Molts d'hotels de Capdepera preparen per tancar a final de mes.


Les Illes Balears van ser el principal destí d'Espanya que van triar els viatgers internacionals durant el passat mes de juliol. Així ho posa de manifest l'estadística de Conjuntura Turística Hotelera elaborada i feta pública per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) avui.

En total, els hotels de Balears van registrar el mes passat 1,6 milions de pernoctacions. La xifra representa un 84% menys que les obtingudes el mateix mes de 2019, una caiguda molt similar a l'experimentada per la resta de destinacions turístiques nacionals, com Catalunya (-87,7%) o les Illes Canàries (-87,1%), i internacionals, com Grècia o Turquia, que també estan sofrint en les últimes setmanes el descens generalitzat del turisme internacional a causa de la pandèmia provocada pel COVID-19.

Es tracta d'unes dades que posen de manifest el context de descens global de turisme estranger en el qual actualment estan immersos totes les destinacions turístiques, tant nacionals com internacionals. Tot i que el Pla Pilot de reinici de l'activitat turística impulsat en la segona quinzena de juny a Balears ha permès reactivar l'activitat, el sector turístic s'enfronta a un problema generalitzat que està afectant a tots els destins de sol i platja del Mediterrani i que es veurà de forma més accentuada en les xifres corresponents al mes d'agost.

En aquesta línia, les caigudes en el turisme estranger estan afectant a tots els territoris i les últimes dades oficials permeten visualitzar que l'enfonsament continuarà, almenys a curt termini. Es tracta d'un problema global aliè a la gestió turística dels territoris, que ha provocat que aquesta temporada el turista internacional opti majoritàriament per romandre al seu país durant les seves vacances.

En aquesta línia, els hotels de Balears van allotjar al juliol a un total de 354.129 viatgers, un 80% menys que els rebuts en el mateix mes de l'any anterior, Mallorca va ser la zona turística que va obtenir un major nombre de pernoctacions de tot el país, amb 1,1 milions en total i l'arxipèlag ha estat l'única Comunitat Autònoma on els hotels van allotjar a més estrangers (250.766) que nacionals (103.363).




Tot i les dades del mes de juliol, ara mateix la situació és critica a molts d'hotels de Capdepera. Dijous que ve tanca l’Hotel Canyamel Park, segons informació del seu propietari a IB3:

"Dels 400 llits de l’Hotel Canyamel Park, ara mateix només n’hi ha 70 d’ocupats". Als propietaris, els nombres no els hi surten. “És impossible subsistir només amb pàgines web o amb clients espanyols o mallorquins”, diu Joan Massanet, el propietari de l’establiment. Massanet assegura que entre tots els hotels no arriben ni a l’1% de l’ocupació.

La mateixa situació es repeteix a altres zones turístiques com ara Pollença i a Cala Rajada.

L’Hotel Bella Mar de Cala Rajada tanca avui mateix. El seu director, Pau Nicolas Morey, explica que quan l’hotel està ple s’arriba a les 198 persones i aquest cap de setmana, per exemple, només hi ha 20 clients. “No tenim més alternativa que tancar. Serà com tenir tres hiverns seguits”.

Molts lamenten que els protocols de neteja i d’higiene estrictes que han aplicat tots els hotels no hagin servit de res.