Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2224

 La regeneració de l'Agulla abastarà
els terrenys privats adjacents


En relació a la futura regeneració de la platja de l'Agulla, "Cap Vermell" va publicar, comentant el ple del passat 31 de juliol, i concretament una de les intervencions de la regidoria de Medi Ambient,que Maria Orts, "finalment, va explicar que, donat que Costes no pot actuar fora del domini públic, es tenia una cita concertada amb la Direcció General de Biodiversitat per tal que aquesta assumesqui les actuacions que s’hagin de fer en terrenys privats". 

Idò bé, llegim a "Diari de Balears" del dia 16 de setembre, que el batle, Bartomeu Alzina i la regidora Maria Orts es varen reunir, el passat 27 d'agost amb Mateu Ferrà, director general de Biodiversitat, per tal que aquest organisme assumesqui precisament la regeneració de les parcel·les de titularitat privada, i aconseguir així, juntament amb les actuacions que Costes té previstes dins el domini públic, una actuació global sobre la zona dunar.

Deia, "Diari de Balears": "Pel que fa a la recuperació de l'arena de la platja, Maria Orts ha explicat que la demarcació de Costes estudiarà si és realment viable extreure arena del fons de la badia. Encara que, afirma Orts, "sabem que traslladar arena d'un lloc a un altre no´és la solució". Orts ha anunciat també que l'Ajuntament sol·lictarà que es creï la figura del vigilant mediambiental a les platges de Cala Agulla i Cala Mesquida". 

"Diari de Balears" conclou la informació dient que "a la reunió també es varen tractar altres temes, com  el confinançament d'una publicació sobre la fauna i la flora endèmiques de Capdepera, o l'ampliació del parc natural".