Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2659
Fets denunciats al jutjat des de gener...comencen a créixer els nans...


Informació d'IB3









El constructor Bruno da Silva denuncia pressions per part de l’Ajuntament de Capdepera per evitar que li adjudiquessin la construcció d’un hotel a Canyamel. L’empresari relata que l’estiu passat l’hoteler Jorge Galmés li va encarregar la construcció d’un establiment hoteler després que hagués presentat un pressupost 25.000 euros més baix que empreses de la competència però assegura que li varen retirar l’encàrrec perquè, segons Galmés, rebia pressions per part del consistori per contractar altra empresa. Diu que treballar amb la constructora suggerida per l’Ajuntament era la forma que Galmés tenia de poder aconseguir els permisos d’obra. Segons da Silva, l’hoteler li va dir que “l’Ajuntament el va obligar a passar per aquest constructor de la zona i que si jo no era de la zona no podia fer feina allà. Que, fins i tot, les empreses de materials de les rodalies em cobrarien el doble per no ser mallorquí. També em va dir que era conscient que havia jugat brut i que eren uns corruptes (referint-se als membres del consistori)”.

El constructor també explica que Galmés li va confessar que pagava un sobre amb doblers en negre a una persona que li va facilitar la concessió dels serveis de platges que tenen ell i la seva família. Em va dir que “no podien declarar ni el 20% de la facturació, perquè necessitaven doblers en B per poder pagar comissions”. Literalment -continua da Silva- em va comentar que “en aquesta zona de Mallorca, si no paguem, morim”.

Bruno da Silva va denunciar Galmés per aquests fets al jutjat de guàrdia el passat mes de gener. A més, va aportar gravacions on l’hoteler dóna detalls sobre les pràctiques que denuncia. Ara s’ha animat a explicar el seu cas, després de saber que l’oposició acusa el batle de Capdepera, Rafel Fernández, d’adjudicar a dit les obres del passeig de Cala Rajada a la mateixa empresa que reforma ca seva.