Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1601
 Esperit Feminista ens ha remès un escrit amb motiu de la celebració del  Dia internacional contra  l'LGTBI-fòbia.


















El col·lectiu Esperit feminista ha fet un escrit per recordar el motiu de la celebració del Dia internacional contra  l'LGTBI-fòbia, més ha creat uns missatges positius per visualitzar-lo.

" Esperit feminista es suma a la commemoració del Dia Internacional Contra la LGTBI-fòbia. En aquesta data commemorem que l'any 1990, l'OMS finalment elimina l'homosexualitat de la seva llista de malalties mentals. Hem de recordar que la pena de mort, la tortura i el confinament és habitual encara en gran quantitat de països, avui dia, per a les persones que formem part d'aquest col·lectiu. Hi ha persones que a causa de la seva orientació sexual o la seva identitat i/o expressió de gènere són assassinades, torturades, empresonades, assetjades o invisibilitzades en una gran part del món (també a les nostres ciutats o pobles).
És necessari normalitzar. És necessari educar. És necessària la diversitat afectiva i sexual. I abans de res és necessari tenir l'empatia necessària per a posar-se en el lloc d'aquelles persones que dia rere dia han de sofrir les mirades, els insults, les vexacions i les agressions d'aquells que no entenen la llibertat d'orientació i identitat sexual."



D'altra banda el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Capdepera s'han fet ressò de la celebració del Dia Internacional contra l'homofòbia.  L'Ajuntament de Capdepera s'ha afegit a la commemoració amb l'encesa de llums al castell de Capdepera i penjant el símbol LGTBI de la façana de l'ajuntament i aquesta nota  " Des de l'Ajuntament de Capdepera ens afegim a la commemoració del Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia, i avui vestim el nostre castell amb tots els colors."

Mentre que el Consell ha publicat un cartell i emès aquesta nota " Vàrem ser una comunitat pionera fa 4 anys en el reconeixement dels drets de les persones LGTBI i contra la discriminació. Hem fet moltes passes endevant pero encara ens queda camí per recórrer. #SeguimAvançant
Ni una passa enrera #StopLGTBI-fòbia"





El Dia Internacional Contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia se celebra el 17 de maig amb motiu de commemoració de la desclassificació de l'homosexualitat com a malaltia mental per part de l'Organització Mundial de la Salut el 17 de maig de 1990.

La celebració d'aquest dia internacional té com a finalitat coordinar internacionalment l'organització d'activitats per incrementar la consciència sobre l'homofòbia, la transfòbia, la bifòbia i la fòbia a la intersexualitat. Així mateix, també pretén estimular l'interès de les autoritats i la població per garantir els drets LGTBI al món.