Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1601

 

 Dia 14 de març, fa poc més d'un mes,  se informava del Decret d’Alarma pel qual s’inciava un període marcat pel control estatal de la crisi del Coronavirus i confinament a casa de la població, amb tots els efectes que això comporta (tancament de fronteres, escoles, serveis públics, ports i aeroports...). Decret que se modificà fins al punt de tancar les empreses no imprescindibles.

En un mes ha hagut un increment de casos ascendent, gairebé exponencial, que ha deixat un gran nombre de víctimes a tot el món. Ara per ara, seguim amb el confinament de la població i només es permet anar a treballar amb certes mesures de seguretat. No se sap amb certesa quina serà la durada d’aquesta crisi, però tot fa preveure que la tornada a la quotidianitat no serà aviat.

De moment s’ha de dir que per regla general el confinament s’ha complet i el govern estudia mesures per pal·liar els seus efectes.

No sabem els casos concrets detectats a Capdepera però, pel que ens han comentat, els efectes de la COVID-19 han estat puntuals i no coneixem cap finat. Esperem que no hi hagi una expansió del virus i el confinament resulti eficaç.

Clicau per veure el vídeo

Aquests són els dades a dia 16 d’abril de 2020.

A Manacor (hospital de referència del nostre municipi) hi ha 10 hospitalitzats a planta i  5 són a l’UVI.

Pel que fa a les dades de les Illes Balears s’han produït 1,637 casos acumulats amb 131 morts, mentre que 918 persones s’han curat. Als hospitals, actualment hi ha 588 casos i 612 reben atenció a casa per les Unitats d’Atenció al Coronavirus (UVAC).

Per illes. A Mallorca hi ha 248 casos de positius actius, dels qual 63 són a cures intensives. A Menorca  hi ha 12 persones hospitalitzades (5 en l’UCI) i 20 reben seguiment de les UVAC. A Eivissa/Formentera hi ha 47 persones hospitalitzades (11 en UCI) i  30 tenen seguiment de les UVAC.

Pel que fa al personal sanitari  s’han donat 298 casos positius, dels quals 157 són positius actius, amb 253 en vigilància activa.

A les residències de persones majors hi ha 395 afectats (272 residents i 123 professionals).  Dels pacients 212 són positives actives,  14 s’han curat i 46 han mort. Dels treballadors 109 són positius actius i 14 han superat l’infecció.


Aquestes són les dates a les Illes Balears. Una dada important és que més de la meitat dels casos detectats s’han curat.

https://covid19.isciii.es/resources/Video.mp4

Pel que fa a Espanya s’han detectats 182.816 casos, 74,719 persones que s’ha recuperat i  19.150 finats. 

A Europa el nombre d’afectats supera el milió i a  tot el món se calculen 1.918.138 afectats.

Com podeu comprovar són xifres molt elevades, just en un més el virus s’ha estès per tot el món a una gran velocitat, per bé que aquesta expansió és desigual afectant, ara per ara, especialment a Europa i Estat Units.


Dades d'Europa per països.


Altres països del món, amb més casos per continent

Contra aquesta expansió la prevenció és el millor que podem fer, quedar a casa i si hem de sortir per necessitat prendre les mesures pertinents (guants, mascareta, desinfectants, rentar-se les mans i guardar la distància se seguretat).