Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1002

La renovació automàtica de la demanda d’ocupació a partir del 16 de març fins tot l’abril sense que les persones demandants hagin d’anar a l’oficina o al punt de segellat. Tampoc no es produiran baixes per no renovar la demanda durant aquests dos mesos.El Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) ha disposat diverses precaucions per afavorir la contenció reforçada del COVID-19 que aquest dijous va anunciar la presidenta del Govern, Francina Armengol. Una d’aquestes mesures és la renovació automàtica de la demanda d’ocupació a partir del 16 de març fins tot l’abril sense que les persones demandants hagin d’anar a l’oficina o al punt de segellat. Tampoc no es produiran baixes per no renovar la demanda durant aquests dos mesos.

A més, s’aprova la suspensió temporal de totes les accions formatives de formació professional per a l’ocupació durant, en principi, 15 dies, seguint les mesures preses a l’educació reglada.

És per això que queden suspeses les accions formatives gestionades pel SOIB durant el mateix període que el Govern defineixi per a l’activitat educativa. Això inclou els centres i entitats de formació on s’imparteixen accions formatives de formació professional per a l’ocupació tant de tipus presencial com la part presencial de la modalitat de teleformació.

També s’han desconvocat les sessions grupals d’orientació laboral de les oficines d’ocupació que estaven programades per al mes de març i l’abril i s’han substituït per atenció individual mitjançant vies telemàtiques i telefòniques, una mesura que afecta també els Punts d’Orientació Acadèmica i Professional (POAP), molts dels quals estan situats en centres educatius.