Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1497
Sols deixen entrar un número de persones i la resta queda fora fent coa fins que surten les de dedins
L'afluència als supermercats i tendes d'alimentació, ahir i avui, ha estat molt superior a la normal. Ahir poguérem veure per xarxes socials moltes prestatgeries buides. Sobretot de carn, farina, patates, galetes i, evidentment, paper higiènic. 

Avui la situació s'ha normalitzat en quan que no es permet l'entrada a tothom al mateix temps. A l'Eroski, com es pot veure a la fotografia, la gent esperava fora i sols hi havia unes vint persones comprant a dintre. Encara hi ha aquesta obssesió per l'acumulació de queviures de llarga durada per la qual cosa a les 11h molts prestatges estaven buits. Una encarregada ens ha comentat i explicava a la gent que hi ha de tot, però que si els primers fan aplec de determinats productes en excés la resta ja no en troba.

Els aparcaments de Mercadona i el Lidl, com es pot veure a les imatges, mai s'havien vist tan plens. 

Com no pot ser d'altra manera, vos recomanam calma i seguir les normes que se'ns imposin des dels responsables polítics:

Es demana evitar aglomeracions i acaparament d'aliments i s'assegura la reposició diària d'aliments

Recordar que el fet d'aglomerar-se dins una superfície comercial suposa un risc de contagi ja que és també una manera d'apropar-se al virus.

El vicepresident Juan Pedro Yllanes i el director general de Comerç, Miquel Piñol s'han reunit avui amb representants de les patronals AFEDECO, ANGED, ASEDA y CAEB, per parlar de les conseqüències que pugui ocasionar el COVID-19 dins el sector de la distribució alimentària.

En aquest sentit, han confirmat que l'abastiment està més que garantit a tots els comerços de les Illes Balears i demanen tranquil·litat i calma als ciutadans a fi de no generar una nova complicació i convertir l'abastiment de productes en un problema d'ordre públic. Recordar que el fet d'aglomerar-se dins una superfície comercial suposa un risc de contagi, ja que és també una manera d'apropar-se al virus.

A fi d'evitar aglomeracions, aquest diumenge romandran oberts els establiments d'alimentació pel que es recomana als ciutadans planificar la visita, ja que el sector garanteix la reposició diària d'aliments.

En la mateixa línia, se sol·licita als ajuntaments que mantinguin les parades agroalimentàries en els mercats municipals, setmanals i estacionals, com a mesura per garantir el subministre alimentari a la ciutadania i evitar aglomeracions.

El sector també ha confirmat que és necessari crear un canal de comunicació directa amb les administracions per conèixer les actuacions de primera mà i posar-se a disposició per a facilitar la distribució.

Així mateix, com a mesura relativa al comerç, es prohibeix a tots els establiments comercials la publicitat activa i les promocions que signifiquin o impliquin una gran afluència a un establiment o a una zona concreta, des de la publicació d'aquest acord i fins a dia 30 de març d'enguany. La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius avaluarà l'evolució de la situació i adoptarà les mesures que consideri necessàries per limitar l'afluència als centres comercials, quan la situació ho requereixi.