Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1655
Èxit de participació de la convocatòria


 

Dissabte, 7 de març, va tenir lloc una concentració a l’inici del passeig de Cala Gat per exigir la reparació dels danys provocar pel temporal Glòria en el nostre municipi. Especialment greu és el cas del passeig de Cala Gat que ha quedat tallat en dos llocs.
 

Després de dos reunions amb Costes i la Delegada del Govern per accelerar les obres de reparació i la negativa de Costes a dur-les a terme ni donar permís als ajuntaments per poder fer-les per via d’urgència, no s’ha obtingut una resposta positiva. La posició del Ministeri (cal recordar que els danys s’han produït en la zona de Demarcació de Costes) és que només farà obres d’emegència, sempre que el consistori presenti un projecte que inclogui una reculada de la primera línia, és a dir una disminució de l’ocupació”. Això provocaria, d’entrada un endarreriment de l’inici de les obres més enllà de la temporada turística.

 

Així les coses, prop  de mil persones es concentraren en el passeig de Cala Gat per manifestar el seu rebuig a l’actuació del Govern espanyol, personalitzada en el seu president Sánchez, que visità la zona i prometé ajuda immediata.

 

Durant l’acte no se llegí cap manifest. El batle Rafel Fernández es queixà que Balears sigui tractada com una comunitat de tercera i que rebin un tracte diferent a altres comunitats turístiques “ Necessitem  una resposta contundent perquè es deixi el passeig com estava”.

 

A més de l’equip de govern, a la concentració han participar regidors d’altres partits polítics amb representació municipal, representants del sector hoteler i comerciants, això com veïns del municipi.

 

Després de la concentració, qualificada pels convocants com un gran èxit, el batle va ser convocat a una reunió a Madrid, amb el secretari d’Estat de Medi Ambient. Hugo Moran