Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1975

Espigolant la premsa: malestar en la Policia Local de Capdepera














Imatge publicada a Ultima Hora


 

Ja comentàrem, fa unes setmanes, una notícia publicada la premsa illenca (Última Hora) en la que es manifestava la queixa d’uns policies per l’intent de relacionar (segons ells) les hores extres amb una major productivitat i posar més multes. Aquest extrem era negat per un comunicat del cap de la Policia Local de Capdepera, que vam publicar íntegrament.

Poc després llegíem el cas de la “cafetera substreta en dependències municipals”, que ha estat molt comentada i que tornava a  posar en evidència el malestar d’un grup de policies davant el nou  comandament. Resumidament la noticia relata que els policies integrants de l’Unitat nocturna van comprar una cafetera que guardaven en un armari, en un lloc amb  entrada  restringida. Idò dia 19 de juliol, es varen adonar de l’esmentada cafetera va desaparèixer i dies després (es parla del 2 d’agost) cinc policies van fer un informe oficial informant dels fets. Davant aquest informe,  segons la versió dels denunciants, no va haver resposta del cap de la policia local de Capdepera i el van posar en coneixement de la Guàrdia Civil. Suposam que la benemèrita continua l'investigació per aclarir el "robatori".

Però ha tornar a haver una altre capítol d’aquest desencontre (alguns el qualifiquen de guerra oberta) entre un grup de agents i el seu cap Vicenç Garriga. Així dia 16 de desembre sortí a la premsa un escrit signat per un important grup  de policies en el que indiquen que “han decidit que no realitzaran  cap servei extraordinari en el municipi” ( A fecha 6 de diciembre de 2019, reunida la plantilla de esta Policía Local, se acuerda que no se realizarán más servicios extraordinarios a partir de hoy) i manifesten que no “acceptaran sota cap concepte  pressions per part dels caps per a multar  de forma indiscriminada als veïns”.

L'informació torna a insistir que l'origen de la polèmica " va surgir quan l'actual cap de la Policia Local va mantenir una sèrie d'entrevistes  com a part de la plantilla per a comunicar-les que havien d'augmentar la seva productivitat" i aquesta esta lligada a posar més multes. 

Sembla que la polèmica en el si de la policia local segueix viva i, després del document signat pels policies, podem tornar a reviure el conflicte que marcà el final de la passada legislatura quan la policia es negà a fer hores extres.