Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1712
L'enllaç connecta Cala Mesquida amb Cala en Bosc



El passat dijous el vaixell Skagerrak va acabar amb l’instal·lació del cable elèctric que uneix Cala Mesquida (Mallorca) amb Cala en Bosc (Menorca. L’actuació començà la setmana passada a Menorca i ha quedat conclosa el passat dijous,  amb el seu arrossegament cap a terra per connectar-lo amb la xarxa terrestre.

La nova interconnexió  millorarà la distribució elèctrica entre Menorca. Mallorca i la península. Segons Red Eléctrica “aquest enllaç millorarà la seguretat i la qualitat de l'subministrament a Menorca, maximitzarà l'evacuació d'energies renovables, reduirà les emissions de diòxid de carboni (CO2) i facilitarà l'avanç en la transició energètica de l'illa i del conjunt de les Balears”.

L’enllaç està format per un cable terrestre-submarí tripolar de 132 kV, que pesa devers 2.300 tones (56,5 kg per metre) i uneix les subestacions de Ciutadella y Cala Mesquida.

El traçat inclou 41 quilòmetres submarins amb una profunditat màxima de 81 metres, i 12,4 km terrestres en Menorca i 800 metres en Mallorca, tots soterrats.

La perforació als extrems s’ha fet emprant una tècnica anomenada “perforació horitzontal dirigida” que minimitza l’impacte en les praderies fanerògames  i de posidònia a la costa.

A Cala en Bosc la perforació costanera va ser de 310 metres amb una profunditat màxima de 25 metres, mentre que a Cala Mesquida va ser de 800 metres, a una profunditat màxima de 20 metres, i  276 metres sota la platja.

Encara falten treballs de protecció de l’enllaç submarí que esta previst se duguin a terme fins el març del 2020.