Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1542
Durant la temporada estival 2019 s'han realitzat prop de 1500 intervencions a les platges amb vigilància del municipi


























Els socorristes van realitzar prop de 1500 avisos preventius a banyistes per algun tipus de risc al llarg de la temporada, habitualment són realitzats en els dies que oneja la bandera vermella o groga a les nostres platges.
Més de 500 persones van ser ateses pel personal de Salgabe SL en els llocs de primers auxilis per ferides, talls o contusions produïdes en els nostres arenals vigilats.

La setmana passada una senyora va patir un traumatisme cranioencefàlic en relliscar a l'embarcador de Cala Gat, va ser atesa immediatament pels socorristes que van donar avís al 112, que envià una ambulància de Suport Vital Bàsic del 061 al lloc, la usuària va ser traslladada a l'Hospital de Manacor per realitzar-li les proves pertinents pel fort cop sofert al cap.

També la setmana passada la moto d'aigua de rescat situada a Canyamel realitzar diverses intervencions, una d'elles va ser assistir a dues persones a pàdel surf entre Na Paraigua i Canyamel i ajudar-les a tornar ja que no podien tornar pels seus propis mitjans a causa del fort vent que s'havia aixecat durant la tarda. Una altra de les intervencions va ser a causa del avís a primera hora del matí d'una dona als socorristes alertant que el seu marit havia sortit a nedar i no havia tornat, després d'escanejar la zona des de la torre de vigilància va ser albirat mar a dins a més de 600 metres de la costa (aproximadament) sense cap tipus de senyalització tal com exigeix ​​la normativa, la moto aquàtica de rescat va sortir en la seva recerca, a l'arribar l'intrèpid banyista reusó ser traslladat a la costa tornant pels seus propis mitjans sota la atenta vigilància dels socorristes.

Des de la Direcció General d'Emergències s'ha fet entrega al Servei de Salvament i Socorrisme dels nous cartells del 112 per a la seva col·locació a les torres de vigilància a les platges del municipi.