Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2234
Per apropiar-se més de mig milió d'euros



Un antic director d'un banc de Capdepera ha acceptat un any i 10 mesos de presó per quedar-se 504.518,03 euros entre 2009 i 2011. L'home de 57 anys d'edat i nacionalitat espanyola, s'ha declarat culpable en el judici celebrat aquest dilluns a la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Palma.

La Fiscalia va tenir en compte la circumstància atenuant de dilacions indegudes pel retard que ha patit el procediment judicial. L'acusat ha admès també una multa de 810 euros i retornar a l'entitat bancària els doblers que es va apropiar. El ministeri públic, l'acusació particular i la defensa han arribat a un acord.

Els fets jutjats aquest dilluns van tenir lloc entre març de 2009 i novembre de 2011. El director treballava per aquell temps com a director d'una sucursal bancària situada a Capdepera. La Fiscalia recull en el seu escrit que en les dates indicades, aprofitant l'acusat seu lloc de treball, va realitzar diverses operacions amb la intenció de quedar-se il·lícitament quantitats de doblers en perjudici de l'entitat. El processat va disposar del saldo dels comptes de vuit clients que l'entitat els va reintegrar posteriorment.

El 27 de setembre de 2011, va donar d'alta en el sistema informàtic de l'oficina, utilitzant el seu terminal informàtic, un préstec personal per import de 30.000 euros. Aquesta quantitat no responia a client ni a operació concreta i real alguna. L'acusat, segons la versió de la Fiscalia, va reintegrar per a si en efectiu contra aquest préstec 14.300 euros. El total de les quantitats apropiades pel jutjat ascendeix a 504.518, 03 euros.