Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 463

 L’any 2015 es va decidir ampliar el Pacte de Batles i Batlesses afegint no només la reducció de consum sinó també reduir un 40% de CO2 per a l’any 2030; augmentar l’eficiència energètica un 27% fins l’any 2030; 

 

Si a l'article anterior explicàvem que no s'ha fet absolutament res. Que no s'ha reduït, ans al contrari s'augmentat el consum i les emissions de CO2. Resulta que sense haver aconseguit els objectius de 2020 ens marquem uns nous objectius més necessaris i ambiciosos per a 2030.
L’any 2015 es va decidir ampliar el Pacte de Batles i Batlesses afegint no només la reducció de consum sinó també l’adaptació de les persones a un món canviant a causa del canvi climàtic. Amb aquestes finalitats es va decidir reduir un 40% de CO2 per a l’any 2030; augmentar l’eficiència energètica un 27% fins l’any 2030; augmentar l’ús d’energia procedent de fonts renovables un 27% fins l’any 2030; augmentar la resiliència mitjançant l’adaptació als impactes del canvi climàtic; traduir el compromís polític en accions locals, mitjançant l’ elaboració de plans d’acció locals i l’elaboració i lliurament d’informes sobre la implantació de les mateixes, entre d’altres.
A dia d’avui i per complir amb els objectius del 2030, s’ha començat a elaborar el Pla d’Acció amb propostes concretes per implantar al municipi en els propers anys i millorar la qualitat de vida dels habitants.

Tota la ciutadania de Capdepera pot participar en les iniciatives que es faran per elaborar el PACES (jornades, tallers, enquesta...), ja que és necessària la col·laboració de les famílies, del sector serveis, i de l’administració per poder establir i complir els objectius.


Per tant, vos proposam la lectura del  documents dels enllaços següents (i continuarem a l’anàlisi en un proper article)

 

 

 
https://www.caib.es/sites/batles/ca/inici/


https://www.pactodelosalcaldes.eu/es/De totes maneres, ja que hi ha tan poques ocasions per participar, si voleu participar contestant una enquesta, endavant. Escanejau aquest codi QR  o clicau l'enllaç i vos sortirà l'equesta (que la llegeixin, així com estan les coses, és una altra cançó): 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScoy8cbJ8IQGx4KetjOdGLC7nSFMTPqKHdzAdRlwu6I4R2GLA/viewform
NOTA: estaria bé afegir la pregunta: Heu llegit o coneixeu el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible de Capdepera en el marc de la iniciativa del Pacte dels Batles Ajuntament de Capdepera 24 d’octubre de 2010?Esperem pel be de tots que el nou regidor doni un impuls a aquest objectiu i que el departament de Medi Ambient treballi i emetin els informs bi anuals obligatoris.