Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1919


Segons hem llegit a diversos mitjans, els quatre turistes alemanys detinguts per la presumpta violació múltiple d'una al·lota en un hotel de Cala Rajada van passar aquest dissabte matí a disposició judicial a Palma, però no va ser fins a la tarda quan van començar a declarar davant la jutgessa. Després de l'interrogatori, que es va celebrar al llarg de la tarda d'aquest dissabte, dos d'ells van ser enviats a presó i dos van quedar en llibertat amb càrrecs.

El cas va fer un gir divendres quan, segons avançà UltimaHora, es va arrestar un cinquè implicat de la 'manada', que és germà d'un dels detinguts. Un altre jove va quedar en llibertat perquè tenia una coartada que es va poder confirmar: a aquesta hora de la matinada de dimecres a dijous, estava amb una noia. Durant aquests dies s'ha plantejat la possibilitat que la 'manada' prestàs declaració als jutjats de Manacor, ja que els fets van tenir lloc a Cala Rajada.

No obstant això, la detenció del grup es va produir a l'aeroport de Palma (com es pot veure a la foto del tuit de l'ADSPIB) per la qual cosa es plantejava la possibilitat que passessin a disposició judicial a la capital. Finalment, es va optar per aquesta opció i després el sumari serà remès a un jutjat de Manacor. No obstant això, fins ben avançada la tarda els estrangers no van començar a declarar.

Els dos suposats autors materials de la violació sostenen que tot va ser consentit i els altres dos neguen que els donessin cobertura o els encobreixin. No obstant això, la declaració de la víctima és molt sòlida i, sobretot, les lesions que presentava al coll, braços i zona genital evidencien que va patir un atac sexual. La noia, de 18 anys i també alemanya, va ser reconeguda pel metge forense. La víctima s'ha reafirmat en la seva denúncia inicial i ha explicat que va conèixer als seus compatriotes en una zona de copes. Després els va acompanyar al seu hotel, però es va negar a mantenir relacions íntimes amb ells. Dos la van ficar a la força a l'habitació i mentre un la subjectava un altre va consumar la violació. Un mínim de deu testimonis han declarat a la caserna d'Artà i han explicat que van coincidir amb la víctima i els agressors en diferents moments de la matinada. La Guàrdia Civil s'ha bolcat en la resolució del cas i ha destinat a nombrosos agents a investigar totes les circumstàncies en què es va produir la violació de Cala Rajada.