Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2018
La mar, així com va treure les restes de posidònia, se les ha tornat endur...



Una de les conseqüències del darrer temporal de Llevant va ser l'aparició d'una gran acumulació de restes de posidònia al mollet de sa Pedruscada.  Puntualment informàrem que la quantitat acumulada era inusual, ja que de fet omplia tot el mollet i la platgeta.



Unes setmanes més tard, veient que no marxava, una petita pala en retirà un poc i , segons ens informaren, va fer una mena de passadís per facilitar que la mar retornàs part de l'alga cap a l'interior de la mar.  No va ser així, de fet es taponà el passadís i quedà aigua atrapada que incrementà l'olor.





Ens han comentat que no es pot llevar la posidònia acumulada a la costa (pensàvem que només era a les platges). També s'apropa l'estiu i els veïnspasaven pena de com la seva zona de banys quedarà afectada. I a més hi  ha aquesta olor penetrant que afecta tota la barriada. Aquests dies que bufa el vent de Llevant l'olor encara és més intensa i  els veïnats de la zona s'han queixat.



Sembla que la maror que ha remogut les restes de posidònia ha fet neteja. De fet, divendres 17, la platgeta i el mollet estaven gairebé nets i les restes suren prop de la costa. Esperem que amb la mar calma no tornin a omplir la costa. La natura té els seus cicles ...