Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1677
Quatre platges de Capdepera no lluiran banderes blaves aquest estiu


Imatge d'arxiu (2018)


L'hisament de les banderes blaves a les platges eren com una mena de ritual que recordava l'inici de la temporada turística.

En el municipi de Capdepera tan sols onejarà una bandera blava, i serà al port de Cala Rajada. I no és perquè les nostres platges estiguin en pitjor situació que anys anteriors o.  com ha dit na Bel  Oliver, secretaria d’Estat de Turisme, que la baixada de platges amb bandera blava demostra que no se donen així com així : “Esta pérdida  reputa esta distinción. No es “banderas azules para todos”.



Imatge diari Ultima Hora


No, la noticia no és del tot correcta, al manco pel que respecta a Capdepera, volem creure que per manca d'informació.  A Mallorca hi ha 8 banderes manco, de les quals 4 són de Capdepera, una manco a Menorca i altra a Eivissa. Formentera, l’illa que té uns de les platges més espectaculars del mediterrani, no en té cap!

El que és cert és que Capdepera no va presentar candidatura a les banderes blaves ( s’ha demanar scada any) perquè les nostres platges ja tenen un certificat ISO 14001. i no van voler pagar el que demanava Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC) per optar a les banderes blaves. Devers 3000 euros.

Les platges de Mallorca ha obtingut 29 banderes blaves, mantenint el conjunt de les Illes Balears les 44 distincions del 2018. Al conjunt d’Espanya n’hi ha 29 banderes blaves manco, ara són 566 platges amb la distinció d’aquesta associació.