Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1691
El CBAT destina 22 milions d’euros a finançar projectes de millora d’infraestructures a 43 municipis de Mallorca



La Junta Rectora del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT) ha resolt la convocatòria de 2018 de subvencions per a projectes de millora d’infraestructures turístiques i de foment de la diversificació i la desestacionalització de l’oferta turística. D’acord amb la decisió, presa per unanimitat, 64 projectes seran cofinançats pel CBAT amb quasi 22 milions d’euros (21.892.573,41 €).
 
Es tracta d’actuacions a 43 municipis de Mallorca que suposaran una inversió total de 34.536.025,99 €, ja que el CBAT pot cobrir com a molt el 80% del cost del projecte (amb un import màxim de 500.000 €) i els ajuntaments han d’aportar la resta. La convocatòria de subvencions permetia a cada ajuntament presentar un màxim de dos projectes, i així ho han fet 21 consistoris.
 
La vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha  dit que “La millora de les infraestructures, és necessari per millorar la competitivitat turística i gràcies a aquesta Borsa podem fer-ho”. A més, ha explicat que, entre els projectes subvencionats per aquesta convocatòria, hi ha actuacions per desestacionalitzar, millorar l’accessibilitat a espais turístics o rehabilitar espais de zones turístiques més consolidades com ara vies comercials o passeigs marítims. Així mateix, la vicepresidenta ha assenyalat que aquestes inversions “repercuteixen directament a l’economia local, ja que gran part de les empreses que executen aquests projectes són empreses arrelades al territori i que garanteixen contractes de treball”.

Capdepera ha presentat dos projectes que han estat aprovats amb un pressupost d’un milió d’euros.
 

Concretament ha aprovat 500.000 euros per al projecte d’adequació i millora de l’accessibilitat al carrer Nuredduna i accessos a la platja de Canyamel. I altres 500.000 euros pel projecte d’adequació i millora de l’accesibilitat a l’avinguda d’accés a Sa Font de Sa Cala.