Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1760


Aquest diumenge ens hem reunit per a netejar la platja de Cala Mesquida, acció organitzada per Mallorca Climate Save i ha estat tot un èxit. Estem molt contents amb les persones que han vingut a participar, un ambient molt agradable! Gent d'Artà que han estat molt simpàtics, alemanys residents al municipi de Capdepera i joves amb molta energia. Esperem despertar en tots la iniciativa de conscienciar-nos tots, no només de la problemàtica de la brutícia de "les platges" sinó de la necessitat que tenim de reduir substancialment la producció i el consum de plàstics. Hem arribat a l'extrem en el qual comprar un fruita suposa produir una safata de plàstic i dues bosses per a la seva empaquetat. Hem de reduir el nostre ús de plàstic ja que només un 7% del plàstic es recicla, tota la resta acaba en el mar o en qualque abocador. També, és molt important esmentar que l'agricultura animal és un dels principals causants del canvi climàtic (aquesta produeix gasos d'efecte hivernacle i a més és responsable de la desforestació, extinció d'espècies, ús massiu d'aigua, zones mortes oceàniques, etc.). També, vam parlar del tema de reemplaçar el petroli i les plantes nuclears per les energies renovables, reduir la tala de boscos, i promoure l'alimentació 'vegana' en defensa dels animals! (Entre cometes ja que el veganisme és el respecte a tots els animals a ser usats com a propietat - ells també pateixen i tenen tot el dret a viure).

Tots aquests temes els hem estat xerrant en un moment distés, després de la neteja i hem gaudit també una llimonada fresca espremuda, llet d'ametlles casolana i un pa de pessic vegà de plàtan.

Gràcies a tots per participar i ens veurem ja en una altra activitat!

P.D: Recomanem veure Cowspiracy a Netflix. És un documental molt interessant sobre el canvi climàtic i l'agricultura animal.