Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2062


 

El passat dimecres, 6  de març, se presentà a l’ITB de Berlín la marca East Mallorca, que  inclou els cinc municipis del Llevant; Manacor, Capdepera, Artà, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera.

Durant la presentació, davant un gran nombre de mitjans alemanys, tour operadors i visitants s'han exposat totes les accions de promoció turística projectades per a  fer en un futur sota la marca East Mallorca. Així s’ha aprofitat una de les principals fires de turisme internacionals per a seguir amb la seva promoció i impulsar la marca arreu del món.

Una presentació que se va fer en un espai i un temps propi dins el marc de propostes exposades com a Mallorca, de la mà del Consell de Mallorca, qui ha seleccionat la iniciativa del Llevant mallorquí.

A aquesta fira, que enguany compleix la seva 53a edició, hi han viatjat diferents representats municipals dels cinc municipis; els batles, Antoni Servera i Manolo Galán, tots els regidors de turisme, Margalida Vives, Colau Bordal, Tolo GIli, Mónica Viejo i Antònia Llodrà, representants de les associacions hoteleres de Cala Millor i Cala Rajada i també membres dels clubs de golf de la zona.

La ITB de Berlín és la plataforma de promoció turística per excel·lència i una de les fires d'aquest àmbit més consolidada. A l'edició d'enguany hi participaran més de 10.000 empreses en representació de 180 països.

Per a què East Mallorca?

Amb aquest projecte es pretén unir els actius que ofereix cada un dels municipis per consolidar una oferta turística que combini la diversitat i la qualitat que permeti augmentar la competitivitat respecte d'altres zones de Mallorca, especialment en temporada baixa. La desestacionalització és clau en aquesta idea, que creu en la unió com a principal motor de força.

A partir de la cooperació entre els municipis se vol incrementar la varietat d’ofertes d’oci, a través d’unes propostes concretes en les que l'esport és una de les millors i més segures opcions. Així, l' #EastMallorcaCup, el #GrEastMallorca o el #GolfEastMallorca en són  exemples.

El torneig internacional d'equips de futbol base masculí i femení compta amb els millors equips d'aquest esport i té una projecció d'arribar a convocar d'entre 160 i 200 equips a mitjà termini el 2022, el que suposa unes 10.000 persones durant 5 dies en temporada baixa a la zona. Enguany, el primer any de torneig, ja hi participaran aquest mes d'abril gairebé 80 equips

Per la seva part, #GrEastMallorca consisteix en la creació d'un sender de gran recorregut que permet recórrer l'est de l'illa de Mallorca a peu o amb bicicleta en un traçat circular de 175 km. Un itinerari serà homologat per la FEDME (Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada) i la IMBA (International Mountain Bike Association), tot convertint-se així en el primer itinerari senderista i cicloturista homologat de l'illa.

Finalment #GolfEastMallorca, un projecte que té com a eixos vertebradors tant l'especialització com la creació i la millora dels components de l'oferta que envolta el motiu del viatge esportiu o lúdic de golf. Un esport a l'alça que ha anat adquirint rellevància al llarg dels anys i que té en el Llevant de Mallorca un escenari perfecte; 5 camps de golf (Pula Golf, Golf Son Servera, Canyamel Golf, Capdepera Golf, Rotana Greens) de primera categoria.

D’altra banda, oferir un servei de qualitat per a realitzar conferències, reunions o formacions, entre altres pot ser també clau alhora de potenciar una altra classe de turisme. La resposta a aquesta necessitat és el #MiceEastMallorca, que pretén atreure el turisme de negocis oferint diversos centres culturals, de convencions i reunions distribuïts entre els cinc municipis: Auditori i Teatre de Manacor, Centre de Cultura de Porto Cristo, Auditori de Sa Màniga, Espai 36, Teatre d'Artà, Teatre La Unió i Cap Vermell, amb una capacitat de més 3.500 persones i amb unes instal·lacions, en el seu conjunt, molt versàtils i polivalents i equipades amb l'última tecnologia i equips audiovisuals.



Font: Aj. Son Servera