Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1704
Les darreres setmanes, apart de les tasques acadèmiques pròpies, el centre ha ofert tota una sèrie d’activitats per l’alumnat: xerrades, excursions, sortides, visites i la més que coneguda cursa solidària.


 

Les xerrades i les sortides s’han duit a terme segons les necessitats de cada curs: a batxiller s’han enfocat en els serveis de voluntariat i els erasmus que es poden dur a terme dins l’àmbit universitari. A primer d’ESO, per la seva banda, s’ha fet una sortida per sembrar arbres i s’ha acompanyat de diverses activitats lúdiques. La resta de cursos (segons, tercers, quarts i les formacions professionals) han fet sortides per conèixer l’entorn natural de Mallorca (Sóller, la Serra de Tramuntana, el Jardí Botànic….).

Pel que fa a les activitats solidàries que es duen a terme al centre des de fa una sèrie d’anys, enguany aquestes han tengut un èxit desconegut fins aleshores. El mes de novembre es va dur a terme el berenar solidari. Enguany es va decidir destinar els doblers als afectats per les inundacions del llevant de Mallorca del passat 9 d’octubre. Vam aconseguir 600€ que s’han ingressat al compte bancari  que l’Ajuntament de Capdepera ha posat al servei d’aquestes donacions.

Així mateix, dins el marc de xerrades del reciclatge de la roba per part de la Fundació Deixalles, hem tengut a l’entrada del centre unes saques per poder deixar aquella roba que ja no s'utilitza i que, des d’aquesta mateixa fundació, se li intenta donar una segona vida (es recicla i obtenen altres objectes: bosses, draps….).

Apart de totes aquestes activitats solidàries, n’hi ha hagut moltes altres. Algunes de les més destacades: les xerrades i dinàmiques grupals per conscienciar sobre la problemàtica de la violència contra les dones i el micromasclisme, les xerrades sobre tabaquisme, les sortides de les formacions professionals (els d’Agrojardineria al Jardí Botànic de Sóller i els de Cuina i Restauració visitant dos establiments per saber com funciona el servei de cuina i les seves diferències). Així mateix, una de les activitats més esperades per l’alumnat de 4t d’ESO ha estat la realització d’un guiatge històric pel Castell de Capdepera als companys de primària de s’Alzinar. També cal destacar la participació al concurs de Rescatamots il·lustrat dels grups de 3r d’ESO.

No podem fer esment de totes les activitats que s’han fet en tres mesos, però sí que hem destacam una...Com és tradició des de fa una sèrie d’anys, la cursa solidària dels darrers dies de classe abans de nadal, ha estat un dels esdeveniments més esperats. Enguany hi han participat part de l’alumnat de Primària del Col·legi S’Auba de Cala Rajada i s’Alzinar de Capdepera, apart de famílies, veïns i amics que s’han volgut apropar per participar. Després de la cursa, caminant o corrent, amb cotxets, nins, cans.... es va servir xocolata amb ensaïmada per part de l’APIMA de l’institut i es va dur a terme la Rifa Solidària, en la que van col·laborar bona part del negocis locals: la llibreria Lletres, el Magatzem BigMat, Distribucions Llevant, Cafè l’Orient, S’Ànima, Tenda Son Poca Palla, Perruqueria Núria Moll, Servei Municipal d’Esports, Piscina de Capdepera, Sabateria Ca na Rafela, Cine de Capdepera, In Off... El resultat ha estat una recaptació rècord de 1007€ que s’han destinat a la Creu Roja del municipi i al seu programa d’Èxit Escolar.

Com a darrer dia, l’alumnat a duit a terme activitats lúdiques i esportives al mateix centre: un concurs de talent, en el que també han participat part dels professors i un torneig de mato per equips.

Només queda agrair la feina feta a l’alumnat i professorat, al personal no docent del centre, a l’APIMA i a tots els que han participat i col·laborat a títol personal o com a membres d’institucions i negocis.

Moltes gràcies a tots i bones festes!!!