Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1847
S'Alzinar participa d'una acció conjunta en els centres educatius de tota Mallorca, contra la violència de gènere



El CEIP S'Alzinar
 s'ha adherit al grup d'escoles que diu prou a la violència contra les dones. Divendres, dia 23 de novembre, i  per a commemorar el 25 N, el dia internacional per l'eliminació de la violència vers les dones, van fer diferents activitats i accions tant a nivell de classe com a nivell de centre.



A les aules van comentar alguns aspectes al voltant de la discriminació de les dones i què podem fer per ajudar a superar aquesta situació. Evidentment amb activitats adaptades a cada edat, en forma de conte, debats, dibuixos, etc... 



Com a activitat col·lectiva s'ha fet un llaç lila amb cartolines en el pati i un mestre ha llegit un manifest.



Escoles adherides a l'acció conjunta:



A s'Auba també s'han fet activitats i se va fer un minut de silenci, però no tenim imatges.

Aquest és el manifest llegit:

MANIFEST 25N #FeminismeALEscola

“No m’ho ordenis! No em toquis! No em mereixo que m’incomodis! No tenc perquè repetir-t’ho dues vegades! Em nego que intentis manipular-me, em nego a les teves mans, als teus comentaris... Em nego completament!! Per què? Si no t’he fet res! Si no et conec! Per què? Per la meva falda i el meu escot? S’ha acabat!

Al voltant de 50 dones han estat assassinades en el que duim de 2018 a Espanya, 50 víctimes amb una vida que se’ls ha pres de les mans i sense una altra oportunitat per canviar el seu trist destí. Avui volem recordar totes aquestes dones víctimes de violència de gènere que han mort en mans de les seves parelles.

Demanam que es prenguin seriosament les denúncies. Hi ha molts anuncis publicitaris que resen: “CRIDA!”, “NO CALLIS!”, però si darrere d’aquesta cridada no es fa res això no ens du enlloc.

Recordam també que no només són víctimes les que moren. Totes i cada una de nosaltres hem patit en diferent grau aquesta violència masclista, que comença des de ben petites i que està tan normalitzada malauradament en el nostre dia a dia.

L’administració hauria de prendre mesures dràstiques i radicals contra la violència masclista. Ja des d’infants, cal ensenyar un respecte mutu entre dones i homes. Tota la societat tenim la responsabilitat d’educar i de col·laborar per avançar com a éssers humans i així arribar a viure en un món sense patiment, dolor ni violència cap a les dones i nines.

També vosaltres, homes, alçau la veu! Lluiteu amb nosaltres per a un únic objectiu que és trobar la igualtat entre homes i dones. No penseu que la paraula feminista significa que la dona és superior, sinó que al llarg dels anys hem estat maltractades, abusades, utilitzades com a objectes i l’únic que cercam és que ens tractin amb respecte igual que a l’home i res més. Si us plau obriu la ment i uniu-vos contra la violència de gènere com ja ho fan molts.

Ara sí, tots i totes, lluitem contra la violència de gènere!