Els estudiants de 3r  d'ESO de l’IES Capdepera aprenen com funciona un hotel en una jornada dedicada al sector turístic


 

L’IES Capdepera i l’Associació Hotelera Cales de Capdepera han organitzat per avui una Jornada de Turisme que s’ha desenvolupat a l’hotel Na Forana.

 

Els joves estudiants de 3r ESO han estudiat durant aquesta setmana tots els àmbits que afecten d’alguna manera al turisme: economia, política, territori... i el dia d’avui s’han desplaçat fins a les instal·lacions d’un hotel per veure la realitat des de dins.



La jornada ha començat amb dues xerrades de dos professionals que es dediquen al món de turisme des d’una vessant empresarial i han explicat la seva experiència personal. Després, els estudiants s’han dividit en vuit grups i cadascun d’ells s’ha reunit amb un departament de l’hotel diferent, els treballadors dels quals els hi han explicat en què consisteix el seu treball i les característiques necessàries del personal que hi vol treballar, com per exemple titulacions, idiomes, presència, tracte amb el client... Per acabar la jornada, els grups d’alumnes han explicat als seus companys tot el que han après dels diferents departaments que conformen l’establiment hoteler. 

Aquestes jornades es porten realitzant fa una sèrie d’anys per donar a conèixer als joves gabellins la realitat empresarial turística a un municipi com Capdepera, on el sector hostaleria hi té un gran pes econòmic.
 

 A l’acte de cloenda hi ha estat present el batle de Capdepera, Rafel Fernández, qui ha insistit en la formació com a punt de partida per aconseguir un lloc de treball i poder promocionar.



Imatges dels tallers fets a la jornada:


Departament d'animació


Taller d'animació


Departament habitacions


Departament de bar


Departament de cuina


Departament de manteniment


Departament de menjador


Departament de recepció


Departament de pisos