Guanyem ha qüestionat la legalitat de l'activitat econòmica del pàrquing  


 

El pàrquing de Cala Agulla ocupa un solar que fa anys i panys s’ha usat com a lloc d’aparcament dels visitants de la platja. Primerament de forma lliure, sense regulació, i des de fa 27 anys de forma regulada, cobrant l’entrada amb exempció per als residents a Capdepera. 

Arranl d’un requeriment de Guanyem, aquest grup qüestionà l’incompliment de la legislació que afecta el solar, ja que es troba en zona ANEI i Xarxa Natura 2000 i a més demanà per l’activitat econòmica privada que suposa l’explotació com a pàrquing. Guanyem es reuní amb l’Ajuntament, Medi Ambient i la consellera de Territori del Consell de Mallorca. La consellera Mercedes Garrido indicà que s’havien de dirigir a l’Ajuntament de Capdepera per demanar la informació del pàrquing amb funcionament presumptament irregular.

El regidor de Medi Ambient i el mateix batle  han informat de la situació als portaveus dels partits representats a l’Ajuntament, exposant la situació que es podria plantejar aquest estiu i comunicant el procediment obert a partir de la demanda de Guanyem.

En declaracions a la premsa, Rafel Fernández ha manifestat que sempre s’havia usat el pàrquing  (inclús hi ha anys que s’ha tingut en compte com a millora en l’oferta de la licitació de les platges) i no s’han aturat a pensar en la legalitat de l’activitat econòmica que suposa. Rebut l’escrit, s’ha demanat  informació a la propietat  i s’ha requerit la documentació. Els tècnics de l’Ajuntament, una vegada disposin de la informació i els documents sol·licitats, podrà aclarir la situació legal del pàrquing i proposaran mesures a prendre.

 

D’altra banda, la propietat ha demanat permisos per tancar la finca i es trobant a l’espera de la resposta de l’administració. D’altra banda, l’Ajuntament de Capdepera ha tramès a Medi Ambient la demanda d’Interès General per poder posar en marxa un pàrquing en terreny rústic, presentada pels propietaris d’una finca propera a l’actual pàrquing. La Comissió de Medi Ambient del Govern Balear haurà d'avaluar el projecte presentat i prendre una decisió.

Així, mentre arriba una resolució, que no sembla imminent, es tracta cercar una sortida per a la temporada que està a punt de començar. De fet, es rumorejava la intenció de la propietat de tancar el pàrquing aquest mateix estiu, amb el problema que podria suposar per als visitants de la platja més emblemàtica del municipi. També es comenta que enguany, mentre es resol tot el procediment en marxa, el pàrquing seguiria funcionant com fins ara.

En breu hi haurà d’haver notícies, la temporada és a punt de començar.