Organitzat per l’Associació Empresarial de Capdepera, diumenge tingué lloc a la plaça de l’Orient un mercadet destinat a oferir al públic objectes diversos a preus reduïts.


Un diumenge de sol i disperses ràfegues de vent acollí els botiguers que sortiren a vendre saldos i oportunitats a la plaça de l’Orient. Els acompanyà la parada amb les madones que, infatigables, fan bunyols, coques, pastes dolces i salades, amb l’objectiu de recaptar doblers per a la parròquia. Tampoc no hi faltaren els dos grups locals de ball de bot, que van animar la fira.

Afortunadament, la meteorologia va ser bona per tal que molts gabellins i alguns turistes fessin acte de presència i de consum als comerciants d’aquesta activitat que, de vegades, no troben els resultats esperats en aquest tipus de fires.

Durant el matí, la plaça va estar prou animada com perquè alguns dels venedors obtinguessin un resultat més o menys interessant, però no va ser un èxit repartit per igual. Evidentment, mai plou a gust de tothom. A la tarda, la plaça ja era buida. 

“Encara sort que no plou”, afirmà una persona de l’entorn dels comerciants. Si, a més de muntar la parada, un s’ha de cuidar de no banyar-se ell i els objectes que exposa, la feina li surt cara, perquè si plou la afluència de visitants minva molt.

Veient l’èxit de la parada de menjar, potser es podria fer una proposta per animar les vendes globals: cocarroi i mitges, tants euros. Coca de trempó i llibre, tants euros. Joguina i pastís, tants euros... Està prou bé que el menjar tingui bons resultats, però si el mercat és organitzat pels botiguers per a la venda de saldos i d’oportunitats, abans de cremar la iniciativa potser pensar com se’ls pot donar un cop de mà i que tots els comerciants guanyin una mica, no?