Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1627
Capdepera presenta tot el seu patrimoni arqueològic-cultural a la ITB de Berlin 2018


  

Des de fa dos anys la regidoria de Turisme de Capdepera elabora un projecte de millora per al municipi que suposa per una banda, un valor afegit als turistes que el visiten, i per altra, un recurs més d’oci pels residents, així, aquests anys s’han presentat les rutes de senderisme i les rutes de mountain bike; ambdós projectes dirigits a un sector de població que uneix l’esport i el medi ambient.

 

Enguany, s’han decidit per apostar pel patrimoni arqueologic-cultural que hi ha dispers pel municipi i que es pot visitar, ja que alguns són de propietat privada, i que afegeix un component més al binomi medi ambient - esport: la història.

Capdepera compta amb gran patrimoni etnològic com són pous, sínies i forns de calç; també amb patrimoni arqueològic com el poblat talaiòtic El Claper dels Gegants, en aquests moments en procés de conservació;una arquitectura defensiva important que contempla quatre atalaies costaneres, una torre de defensa interior a Canyamel, i el recinte fortificat del Castell. Com a poble pesquer, vol atorgar valor al patrimoni marítim, el far inaugurat l’any 1861 i situat a 76 metres sobre el nivell de la mar; un conjunt de cinc escars a la platja d’Es Carregador; i el port de Cala Rajada el qual té flota tradicional, ormejos, flota pesquera, i dos vivers de llagosta.

De tot el patrimoni que Capdepera vol destacar es pot anomenar el pou del camí de na Gambusina, que data del 1595 i es va restaurar fa uns anys; o el pou de Ses Matetes que data del 1539. Pel que fa a les sínies hi ha la sínia de catúfols ubicada a una propietat privada a Font de sa Cala; els forns de calç situats a la ruta de senderisme de cala Mesquida; la torre de defensa interior a Canyamel, visitable tot l’any; o el conegut Castell de Capdepera.

Amb aquest fulletó patrimonial Capdepera continua apostant per la diversificació i desestacionalització turística. Fins ara s’han centrat en el col·lectiu esportiu i ara volen donar un impuls a un col·lectiu que cerca alguna cosa més sobre la història del municipi i el seu patrimoni.

Aquest és el fulletó presentat (clicau a l'imatge per veure'l complet en format PDF):