Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1834
Els mesos d’hivern s’aprofita per millorar aquells espais del municipi que tenen un ús quotidià i que a l’estiu, per afluència de turistes, es fa difícil mantenir.


 

En primer lloc, el departament de Medi Ambient ha adequat el parc infantil de Son Moll. Aquest parc es troba situat al passeig marítim de Cala Rajada i era d’arena. Amb l’actuació s’ha col·locat un paviment de cautxú, jocs nous i s’ha habilitat l’accés a persones amb mobilitat reduïda. El pressupost ha estat de 39730€.

En segon lloc, el departament de Vies i Obres ha dut a terme diverses actuacions. A Canyamel s’ha canviat el paviment de la plaça Cap Vermell ja que el que hi havia estava en mal estat a causa del temps i de les arrels dels arbres. S’ha posat un paviment estampat. A més, s’ha col·locat enllumenat i mobiliari nou. El pressupost ha estat de 50.000€.

A Capdepera s’han arreglat les voravies del carrer Ciutat i del carrer Pedrera; s’ha asfaltat l’aparcament del Mercat vell, just al costat del col·legi S’Alzinar, i s’ha adequat l’escala que dóna accés a l’aparcament. També s’ha asfaltat el carrer Major i la zona de Can Roncero.

 

A Cala Rajada s’ha canviat l’arrambador de l’escala d’Es Pelats i s’ha adequat el carrer de l’Agulla eliminant les barreres arquitectòniques i reduint la velocitat dels vehicles que hi circulen. Aquesta millora ha tengut un cost de 126.000€ que s’ha finançat amb Inversions sostenibles. Cal recordar que el consistori va rebutjar una subvenció del Consell de Mallorca per aquest projecte que obligava a realitzar les obres durant els mesos d’estiu. 

En tercer lloc s’han senyalitzat les Oficines de Turisme de Cala Rajada i Capdepera amb panells informatius col·locats a llocs públics i propers a les OIT. Aquesta millora s’ha finançat al 100% amb un import de 7.881,94€ amb una subvenció del Consell Insular. Amb aquesta subvenció també s’han finançat els fulletons de les rutes cicloturístiques, amb un pressupost de 9.619,50€.