Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2721


Nota premsa del Departament de Medi Ambient (servei de platges), de presentació de les banderes blaves de Capdepera

Image

Capdepera, 27 de juny de 2008
    Avui a les 12 hores a la platja de Son Moll ha tengut lloc la penjada oficial de les quatre banderes blaves que ha aconseguit el municipi de Capdepera per a les platges de Cala Agulla, Font de Sa Cala, Cala Mesquida i Son Moll.
    En un acte senzill on han assistit tos els agents implicats en la gestió de les platges (concessionaris, creu roja , associació hotelera, el departament de policia i la regidoria de medi ambient) el batle ha agraït els esforços fets per tots per millorar aquests indrets i ha assegurat que des de l’ajuntament es seguirà fent feina per consolidar aquest reconeixement i aconseguir les diferents certificacions de qualitat ambiental,
     També s’ha recordat que malauradament i després del gran esforç i inversions realitzades per part de l’Ajuntament de Capdepera a la platja de Canyamel (reforma del pont, millora dels accessos, col·locació de passarel·les i dutxes) no ha estat possible aconseguir la bandera blava ja que encara i a l’espera del projecte de rehabilitació del torrent de Canyamel, dos dels quatre accessos a la platja no es trobaven en les condicions adequades. S’ha de tenir en compte que l’ADEAC personalment ha agraït l’esforç realitzat per l’ajuntament en la bona gestió de les seves platges.

Image

   Per la seva part la regidora de Medi ambient ens ha informat de les accions i inversions que s’han realitzat aquest any a les platges del municipi que son les següents:
  - S’ha creat de la figura de coordinador de platges.
  - S’ha realitzat una inversió de 80.000€ en la millora de l’accessibilitat i serveis a les platges (passarel·les, dutxes, banys, màstils, cartelleria...) .
  - Es realitza una millora progressiva de les infraestructures de les platges, (retirada d’elements constructius, reparació de les canalitzacions d’aigües, etc.)
  - S’han realitza inversions per a la rehabilitació d’espais naturals de rellevància ambiental com són els sistemes dunars (acordonament i senyalització).
  - Es revisa setmanal l’estat de les platges per detectar possibles averies, perills, etc., i actuar amb celeritat per solucionar-ho.
  - S’ha millorat la dotació material del Servei de vigilància i salvament de les platges (torres i casetes).
  - Es duran a terme campanyes d’informació i conscienciació ciutadana sobre el bon ús de les platges.
  - S’està millorant l’Ordenança Municipal de platges.
  - Manteniment del contacte directe i coordinació les actuacions entre totes les administracions que tenen competències en l’àmbit de les platges.
  - S’ha creat una patrulla policial de vigilància a les platges

Image

   Nota de la redacció : Cap Vermell no va poder cobrir la notícia directament ja que ens presentàrem a l'hora de la convocatòra, es a dir a les 10 del matí. Després d'esperar més de mitja hora, ens n'anàrem. L'acte, finalment, es va celebrar a les 12 de migdia.