Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2277

El Conseller de Medi Ambient,

Miquel Àngel Grimalt;

el batle de Capdepera, Bartomeu Alzina

i el director de l’Agència Balear de l’Aigua

i la Qualitat Ambiental (ABAQUA),

inauguraren el Passeig de les Atzavares.



Image

   Sota el nom de “Projecte de Tractament del llindar litoral  i habilitació del sender entre la platja de Son Moll i Cala n’Aguait”, la remodelació del passeig de les Atzavares s’ha acabat amb la satisfacció dels qui van iniciar el procés i van lluitar perquè es dugués a bon port. Bàsicament, el projecte ha estat la creació d’un  sender delimitat, l’adequació dels vials perpendiculars a la mar i una actuació de consolidació del mollet de sa Pedruscada.

   El pressupost total és d'1.103.473,07 euros, i inclou la xarxa de drenatge de pluvials, enllumenament públic (tipus balisa), creació de zones ajardinades amb flora autòctona (garballons, mates, tamarells...) i dotació de mobiliari urbà

   A petició de l’Ajuntament, els vials perpendiculars han estat tractats amb paviment asfàltic acolorit per a permetre el pas de vehicles.

   Les obres varen començar al febrer de 2007, per bé que la demanda veïnal (iniciada per la Junta de l’Associació de Veïns de Son Moll) començà al 2002. El projecte s’havia de realitzar en 6 mesos, però les  modificacions sol·licitades per l’Ajuntament i el fet de ser una zona turística ha endarrerit la finalització.

   A l’acte d’inauguració, prengué la paraula el batle de Capdepera, que féu d’amfitrió i recordà que aquesta obra s’inicià fa uns anys sota el mandat de l'anterior equip de govern. També parlà el president de la  federació de Veïns de Capdepera,  Bartomeu Riera, que recordà la importància del manteniment de l’obra ara inaugurada. Per acabar, el conseller Miquel Àngel Grimalt  manifestà el fet que aquesta intervenció facilitaria el passeig dels vianants, veïns i turistes, que l’obra estava consensuada amb els veïns, ja que sorgí d’una demanda de la seva associació, i que embellir aquest tram de costa és beneficiós tant per als residents com per als visitants.

           Image


           Image


            Image


   Després dels discursos i les declaracions a la televisió (IB3 i Televisió de Mallorca), els presents feren un passeig des de sa Pedruscada a Son Moll, per comprovar “in situ” com ha quedat el passeig.

            Image


            Image


            Image