Joan Mercant: “aquest etiquetatge és una defensa del nostre producte local, el posam en valor".

A partir de dilluns que ve, el gall de Sant Pere, el cap roig, el déntol i la llagosta de qualitat a Mallorca disposaran d’un etiquetatge propi perquè els consumidors els puguin diferenciar. Es tracta d’una iniciativa que l’Organització de Productors de Peix de Mallorca (Opmallorcamar) ha presentat avui a la Llotja de Palma, amb el director general de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant; el president d'Opmallorcamar, Miquel Socies i Joan Cànaves Bordoy el president de la Federació Balear de Confraries de Pescadors.

Aquests exemplars no només duran l’etiquetatge obligatori als calaixos en què es dipositen i transporten —que recull si es tracta d’un producte fresc o congelat i la data i el sistema de captura, entre d’altres aspectes—, sinó que els peixos amb més valor comercial i de qualitat de l’illa aniran marcats de manera individual i específica.Per garantir que el consumidor pot confiar en aquesta etiqueta, Opmallorcamar sancionarà qui etiqueti exemplars que no siguin de màxima qualitat i qui no posi etiqueta al producte.

A l’acte de presentació d’aquesta iniciativa han acudit nombrosos representants de diferents confraries encapçalats pel director general de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant, que segons ell, “aquest etiquetatge és una defensa del nostre producte local, el posam en valor. Es tracta de la matèria prima dels nostres pescadors i en concret aquestes espècies són les més espectaculars per mida i captura però també ho ampliarem a d’altres. Aquesta experiència la van començar les cofradies de l’illa d’Eivissa amb les llagostes, ara ja fa dos anys i ha funcionat molt bé. Mercant ha afegit que aquesta iniciativa farà que el món de la restauració podrà oferir-“un producte distingit e inequívoc de la seva procedència i qualitat”.



El distintiu garanteix que els peixos marcats respecten el pes mínim establert per a cada espècie, que és de 700 grams per al gall de Sant Pere, 600 grams per al cap roig i 800 grams per al déntol, i que les llagostes fan la talla mínima reglamentària. El president d’Opmallorcamar ha afegit que d’aquestes quatre espècies, al llarg de l’any passat es comercialitzaren devuit tones de cap roig, quinze de déntol, disset de gall de Sant Pere i de llagosta més de disset.