Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2023


 L'Ajuntament ha instal·lat fanals nous al sender de les Atzavares de Cala Rajada. Aquests semblen ser més lluminosos, car estan una mica més elevats que els anteriors i tenen més visibilitat lumínica i grandària. Esperem, doncs que ens il·luminin els passejos nocturns pel camí que hi ha devora la mar nostrada. 





Crida l'atenció que a les instal·lades a les barreres de protecció s'han llevat alguns barrots, sembla que massa, deixant un "forat" massa ample.



Recordem que les anteriors lluminàries eren tel tipus balisa situades a ran de terra i les herbes que creixien a les voreres  (moltes vegades per manca de manteniment) limitaven la seva eficàcia.

D'altra banda l'obra d'ompliment dels escorcells de la plaça dels Pins també s'ha acabat i mostren una imatge més "neta".  Les garangoles s’han tapat amb cautxú continu i l’obra ha tengut un pressupost 27.429,50€. Hi ha el dubte si aquest material serà permeable a l'aigua. 



Al mateix temps que s’han tapat les garangoles també s’ha canviat la il·luminació de la plaça. S’han eliminat els focus de terra i s’han instal·lat faroles de leds a mitja plaça. De cara al 2017 s’acabaran d’instal·lar la resta de faroles. La partida per a les faroles era de 15.000 euros i estava prevista dins els pressuposts d’enguany. 





Aquestes dues actuacions són dos inversions financeres sostenibles a càrrec al superàvit de l'exercici 2015. L'adequació dels llums del Passeig de ses Atzavares, pressupostades amb 45.100,90 euros, i la cubrició dels escocells de la Plaça dels Pins, pressupostades amb 27.874,63 euros.