Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2228

Presentació de les obres de reforç del dic i de millora d'usos a la plataforma del moll de Cala Rajada

Al Centre Cap Vermell ha tingut lloc la presentació de les actuacions de millora a realitzar al dic exterior del port de Cala Rajada, és a dir, per anunciar a bombo i platerets que s’encarregarà un avant-projecte per arreglar les deficiències estructurals del segon dic.

Ha presidit la mesa la Presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol; el conseller del Territori, energia i Mobilitat, Marc Pons; el director general de ports i aeroports, Xavier Ramis; el gerent de ports IB, Pedro Puigdengoles i el batle de l’Ajuntament de Capdepera, Rafel Fernàndez.  Entre el públic el director general de pesca, Joan Mercant; el president de la confraria, Pedro Mercant; el secretari de la mateixa, Jerónimo Ferrer, el president de l’associació hotelera, Joan Ferrer; regidors varis i públic en general que han omplert la sala.

Després de la presentació a càrrec del batle el conseller ha explicat breument la política portuària i la necessitat de reparar el dic del port de Cala Rajada; a continuació el gerent ha exposat d’una manera molt entenedora els motius pels quals és necessària l’actuació i, en línies generals en que consisteix.

S’ha de reparar el segon dic que te defectes estructurals i evitar que les ones rompin directament sobre el mur i evitar els refluxos a l’interior del port. I s’ha de reordenar la zona d’usos.

El cost previst és de 6,5 milions destinats a solucionar els embats de la mar i 1,1 milions per racionalitzar les distintes dependències que ocupen la zona portuària.

Els tràmits administratius seran llargs i engorrosos i s’espera poder entregar les obres al llarg del 2019. Déu ho vulgui i nosaltres ho veiem.

La presidenta tancà l’acte amb un míting i en comitiva es dirigiren al moll per veure “in situ” les actuacions previstes.