SOLIDARITAT A L’IES CAPDEPERA.
L’IES Capdepera posa en marxa cada dimarts, i fins les vacances de Nadal, una paradeta de productes de Comerç Just.



 

El Comerç Just és una forma alternativa de comerç que té com a objectiu canviar les relacions comercials entre els països rics del nord (els consumidors) i els països empobrits del sud (els productors). La xarxa de comerç just està formada per associacionsong'scooperativesempresesartesans... En el nostre cas, col·laboram amb “L’altra Senalla”.

Aquesta activitat solidària la posen en marxa els alumnes de 4t d’ESO, que munten la paradeta i l’atenen, venent: xocolata, espècies, sucre, cafè, quinoa, llepolies... tots els productes són ecològics i de comerç just. Els alumnes es mostren motivats de dur a terme les tasques d’informadors i de venedors, convidant estudiants i professors a fer una passada per la paredeta per mirar i comprar.

A més a més, hi ha també, a la sala d’actes,  una exposició sobre el comerç just que hi romandrà dues setmanes. Allà s’hi explica l’origen de molts productes, la seva plantació, el seu efecte en el medi ambient, el procés pel que passa fins arribar a les nostres mans...

És una bona iniciativa duta a terme per la Comissió de Solidaritat i molt encertada, ja que tots sabem que les properes festes de Nadal hi ha molts regals per fer, estaria bé tenir en compte aquesta iniciativa i fent-los valorant el Comerç Just.