Suposam que tots n'estau assabentats, però us ho recordam, per si a algú li havia passat per alt. Aquesta nit, a les 3, els rellotges s'han de retardar una hora. Per bé que el parlament de les Illes Balears aprovà recentment que la nostra comunitat es mantingués amb l'horari d'estiu, la mesura no ha estat acceptada per Madrid. Tothom a canviar les busques del rellotge... i el xip biològic. 




 Ja  tornem a tenir el canvi d’hora d’hivern.  La matinada del dissabte 29, al diumenge 30 , haurem de llevar una hora. És a dir a les 3 hem de llevar una hora, i posar la busca en les 2.

Enguany, el canvi d’hora ha anat envoltat de certa polèmica ja que s’ha demanat que a les Illes Balears (i a València) no hi hagi canvi. Com cada any per aquestes dates se qüestiona si realment hi ha estalvi energètic i si aquest justifica les molèsties dels ciutadans per adaptar-se  al nou horari.

La clau esta aclarir si és convenient  (o no) tornar al fus horari GMT, que passa prop de les Illes o si seguim amb l’actual i els canvis a horari d’estiu i horari d’hivern (que cal recordar és fruit d’una decisió de l’època franquista per adaptar el nostre horari a l’alemany).

Ara per ara el Govern de l’Estat manté l’actual situació, així que oficialment avui dissabte haurem de canviar l’hora... aquesta vegada podrem dormir una hora més (els qui puguin, es clar!).