Informació sobre el Registre Municipal d’Associacions i els pressuposts municipals participatius

 

L’Ajuntament de Capdepera té un Reglament de participació ciutadana amb l’objectiu de facilitar i promoure la participació de les entitats ciutadanes i veïns.

Segons aquest Reglament Les associacions constituïdes per a la defensa d’interessos generals o sectorials del veïnatge tenen la consideració d’entitats de participació ciutadana, sempre que estiguin inscrites en el Registre Municipal d’Associacions, que té per objecte permetre a l’ajuntament conèixer el nombre d’entitats existents en el municipi, les finalitats i la representativitat, sense perjudici que s’hagin d’inscriure també en el Registre d’Associacions de la comunitat autònoma”.

Les inscripcions en el Registre Municipal d’Associacions es fan a petició de les entitats ciutadanes interessades. La documentació que s’ha d’aportar a les oficines de l’Ajuntament és la següent:

- Escrit sol·licitant la inscripció.
- Estatuts que regeixen l’entitat
- Nom de les persones que ocupen càrrecs directiu
- Seu social
- Telèfon de l’entitat
- Pressupost anual
- Programació anual de les activitats
- Certificació del nombre de socis de l’entitat
- CIF.

El fòrum associatiu és l’òrgan de participació que canalitza les iniciatives i inquietuds ciutadanes, es debaten les actuacions realitzades i es proposen iniciatives per millorar-les o per realitzar en el proper any. Es reuneix el segon dimecres de cada mes amb el regidor de participació ciutadana, Pere Terrassa, però està limitat a les associacions registrades en el Registre Municipal d’Associacions.

Per aquest motiu, des de l’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Capdepera es convida totes les associacions que encara no ho hagin fet a presentat la documentació per inscriure’s en el Registre Municipal d’Associacions i formar part del fòrum associatiu.

Per altra banda, l’ajuntament vol iniciar un procés de participació en el Pressupost municipal per a l’any 2017. Es preveu deixar un percentatge de l’apartat d’inversions per a projectes escollits mitjançant la participació ciutadana. Així, des del consistori s’anima a les associacions del fòrum associatiu a proposar projectes concrets per a realitzar en el municipi durant l’any que ve.

La propera reunió serà el dimecres dia 2 de novembre a les 20h a la sala de plens de l’Ajuntament de Capdepera.