Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2263
L’Ajuntament signa el conveni d’acomodat amb la família Flaquer Terrassa per la cessió de l’arxiu fotogràfic de Gabriel Flaquer


 

El batle de Capdepera, Rafel Fernández, ha signat aquest matí el conveni d’acomodat entre l’Ajuntament i la família Flaquer Terrassa, representada per Joana Terrassa, vídua de Gabriel Flaquer, per donar forma legal a la cessió de l’arxiu fotogràfic de Gabriel Flaquer Terrassa (1937-2009) al consistori gabellí.
 

El fons fotogràfic de Gabriel Flaquer està constituït per un conjunt de negatius que el mateix Flaquer va realitzar com a fotògraf aficionat al llarg de la seva vida. És un fons de gran importància per la seva riquesa iconogràfica, la qual cosa el converteix en un testimoni visual de gran valor per al coneixement de la història del municipi gabellí.

Gabriel Flaquer Terrasa va néixer a Capdepera l’any 1937 i des de petit ja va tenir la curolla de la fotografia. Son pare li va regalar la seva primera càmera als anys 50 i, des de llavors, la curiositat i l’afany de plasmar el que veia esdevingueren una de les seves passions.
 

A l’acte d’avui hi ha acudit part de la família Flaquer Terrassa, el batle de Capdepera, la regidora de l’Arxiu, Lorena Molinillo, i els arxivers municipals, Maria Massanet i Gori Rexac.

L’Arxiu municipal, servei que custodiarà el fons fotogràfic, té la intenció de presentar aquest fons amb una exposició fotogràfica el mes d’agost de l’any que ve dins el programa expositiu de l’estiu de Can Melis.