Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2172
Un grup de voluntaris de l'agrupació de Protecció Civil de Capdepera ha assistit a la Diada d'Algaida amb el seu cap, Feliciano Casas, al davant.



 
El passat cap de setmana tingué lloc  la Diada de Voluntaris de Protecció Civil de les agrupacions de Mallorca. La trobada, que ha reunit a 283 persones, 157 voluntaris de 28 agrupacions, familiars, acompanyants, organismes i representants d’altres municipis i administracions, s'ha dut a terme al municipi d’Algaida on s'ha desenvolupat un ampli programa d’activitats.

Entre les activitats que s’han dut a terme ha destacat l’exhibició de cans de recerca en la qual hi ha intervingut les agrupacions de Lloseta, Marratxí, Escorca, Binissalem i Maó i una simulació de com es coordina la intervenció dels voluntaris des del CECORV (Centre de Coordinació de Voluntaris) a un incident per inundacions. A més, els assistents han pogut visitar l’exposició de vehicles i material divers de Protecció Civil, Ibanat, Guàrdia Civil que ha participat amb el seu helicòpter i el Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM) i la Policia Local d’Algaida. La trobada ha acabat amb una paella entre tots els assistents.
La Diada ha comptat amb la presència de la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, el director general d’Emergències i Interior, Pere Perelló, i els han acompanyat durant tota la trobada la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, la batlessa d’Alaró, Aina Maria Munar, el Regidor de Policia i Protecció Civil de Felanitx, Jaume Monserrat i la regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Palma, Angélica Pastor.


 
Mallorca té voluntaris a 41 municipis i en total hi ha uns 900 voluntaris que a diari de manera altruista donen suport als organismes que intervenen en les emergències.



El darrer any els voluntaris de Mallorca han estat activats pel SEIB112 en 1.364 ocasions, principalment en incidents relacionats amb recerques, rescats, incendis agrícoles, urbans i forestals, accidents de trànsit, etc.  
 
 

Imatges, Protecció Civil de Capdepera