Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1927
Lliurament dels premis als centres educatius que destaquen en la promoció de la mobilitat sostenible




L'IES Capdepera n'obté el tercer premi



 

El director general de Mobilitat i Transports, Jaume Mateu, i el director general d’Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas, han lliurat els premis als guanyadors del Concurs de Mobilitat Sostenible als Centres Educatius, impulsat pel Consorci de Transports de Mallorca per promoure durant el curs 2015-2016 diferents actuacions que hagin facilitat una mobilitat sostenible per accedir al centre escolar, ja sigui a peu, amb bicicleta, amb transport públic o en altre mitjà respectuós amb el medi ambient.  

Durant l'acte de lliurament dels premis, Jaume Mateu ha anunciat l’elaboració d’una guia de bones pràctiques per fer extensiu a altres centres educatius models i actuacions per promoure la mobilitat sostenible  i per repensar el model d’accessibilitat als col·legis.

La comissió de valoració, formada per tècnics de l’Àrea d’Operacions del Consorci, va valorar tots els projectes que s’hi varen presentar i es va decidir atorgar el primer premi a l’IES de Felanitx, per desenvolupar accions directament relacionades amb la pràctica real de la mobilitat sostenible entre els seus alumnes i professorat, amb la promoció del cotxe compartit i el foment del transport amb bicicleta. 
 
El segon premi ha estat per a l’IES Sa Blanca Dona d’Eivissa, que ha centrat els seus esforços a assignar les 3 hores d’autonomia de centre disponibles al desenvolupament del projecte “A Sa Blanca Dona amb bicicleta” .

També s’ha valorat, amb el tercer premi, la Comissió de Medi Ambient del'IES de Capdepera per demostrar una participació activa en la iniciativa amb la realització d’un projecte de mobilitat que, entre altres aspectes, analitzava els accessos al centre. Els alumnes han estat conscients de la importància d’una mobilitat més amable per accedir al centre educatiu. En aquest cas el premi és una sortida d’anada i tornada per a 50 persones a la destinació que triï l’institut en tren, metro o bus TIB