Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1707
El Pla Bon Dia informa els vianants de quins són els comportaments cívics a Capdepera



L'empresa adjudicatària del servei de neteja i jardineria de Capdepera, COEXA, ha començat avui la campanya
Suma’t al civisme, emmarcada dins el Pla Bon Dia, una campanya de conscienciació cívica adreçada als visitants i residents de Capdepera, que es va realitzar al municipi per primera vegada l’estiu passat.

Suma’t al civisme té dos eixos d'actuació: la neteja viària (en el qual s'inclouen els animals domèstics, les pintades i grafits, el manteniment del mobiliari urbà, la utilització de les papereres…) i la convivència cívica (que inclou el compliment de l'ordenança municipal i el civisme nocturn). D’aquests aspectes se n'informarà en tres tipus d’actuacions: informativa presencial, informativa virtual i informativa als establiments hotelers.

Pel que fa a l’actuació presencial, té una durada de 52h i s'allargarà fins al proper 4 d'agost. Consisteix en que dues educadores informaran a peu de carrer els visitants i residents de Capdepera sobre les actuacions correctes  quant als eixos esmentats. Les educadores rotaran per diferents llocs del municipi, com ara els mercats setmanals de Capdepera i Cala Rajada, les platges de Son Moll i cala Agulla, la carretera de cala Agulla i la plaça dels Pins.

L’actuació virtual consisteix a penjar al web de l'Ajuntament de Capdepera i a les diverses xarxes socials municipals tot el material del Pla Bon Dia; i la informativa als establiments hotelers consisteix en la visita individualitzada a cadascun dels 53 hotels del municipi per informar-los-en i facilitar-los el material informatiu per a que el donin a conèixer als clients.

El Pla Bon Dia és una millora del plec de condicions que va presentar l'empresa COEXA i es duu a terme amb la col·laboració del departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Capdepera.

A la presentació d’avui a la platja de Son Moll hi ha assistit el regidor de Medi Ambient, Javier Garcia.