Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 3935
La XXVII Olimpiada Matemàtica Nacional se celebrà a Santander



Entre els dies 22 i 26 de juny va tenir lloc la XXVII Olimpíada Matemàtica Nacional convocada per la Federació Espanyola de Societats de Professors de Matemàtiques i organitzada a Santander per la Societat Matemàtica de Professors de Cantàbria.



El gabellí Xiscu Sancho Sebastián va participar, després de classificar-se en la fase autonòmica i va obtenir el primer lloc a la prova per equips.
 

Aquest tipus de competició van néixer a l’inici del segle XX i no va ser fins 1990 quan se va celebrar la primera edició d’aquesta Olimpíada d’àmbit nacional, amb l’estructura que té ara. Està dirigida a alumnes de 2n d’ESO de tots els col·legis públics i privats d’Espanya i Andorra.

S’organitza en tres fases una provincial, una autonòmica i la nacional.  Enguany se celebra a Santander i combina activitats lúdiques i recreatives amb la competició en la resolució de problemes. Les Olimpíades estan organitzades en una prova individual i altra per equips, valorant les capacitats en la resolució de problemes, el component cultural de les matemàtiques i l’esperit del treball col·laboratiu.

Dia 22, s’inicià la 27a edició  amb la recepció dels participants, acomodació a l’alberg i la formació dels grups.

Dia 23 s’inaugurà l’Olimpíada a la seu de la universitat de Cantabria i s’inicià la prova individual. Els participants van ser rebuts a l’Ajuntament de Santander i per l’horabaixa passejaren per la ciutat. A la nit treballaren la resolució dels problemes i els posaren en comú.



Dia 24 van traslladar-se a la península de La Magdalena per a fer la prova per equips. La prova consistí en recórrer l’entorn per resoldre 12 reptes. En acabar visitaren el palau de La Magdalena i participaren en tres rutes matemàtiques pel centre de la ciutat

Dia 25 va ser d’esbarjo amb visita a l’Ecoparque de Trasmiera i a Santoña.

Dia 26 se va clausurar l’Olímpiada a la seu del parlament de Cantabria, amb unes paraules dels joves participants, organitzadors i autoritats. Durant l’acte se van lliurar els diplomes i premis.

Com hem dit en Xiscu  Sancho va aconseguir, amb el seu equip, el primer lloc. Enhorabona Xiscu, per haver aconseguir aquest premi i per l’estada a Santander, que ben segur és un bon premi