Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1934

                                    

El passat 8 d'abril, al local d'assaig de la Banda al Centre Cap Vermell, tingué lloc una assemblea general ordinària, a la qual estaven convocats tots els socis. L'assistència fou notable, una quarentena de persones, la majoria membres joves de la banda.

Després de la lectura i aprovació de l'acta anterior, la tresorera exposà l'estat de comptes. Actualment una gestoria cuida de la part administrativa, ja que, per imperatius legals, els tràmits han adquirit una complexitat i un rigor que requereixen ser complimentats per professionals.

El pressupost corresponent a l'any 2015 contempla unes entrades de 17.223 euros. Per apartats destaquen: els 12.000 euros aportats per l'Ajuntament, els 2.140 de les quotes dels socis i 1.368 del concert de Cap d'Any. Les sortides, molt diverses, han estat de 8.100 euros, dels quals 6.473 corresponen a pagaments al director. El balanç és positiu, quedant en caixa 9.123 euros. 

Més que una renovació de càrrecs es va aprovar la seva ampliació amb tres vocals nous: Agustí Esteva, Mateu Orpí i Sabina Cruz.


La Llei de Transparència ha obligat als músics a manifestar mitjançant un document que no cobren, que no reben cap tipus de remuneració i que la seva col·laboració és voluntària.

La Llei també obliga a complir amb dos tipus d'assegurances: la d'accidents i la de responsabilitat civil. Respecte a la primera, els músics es comprometen a no reclamar responsabilitats a la Banda de Música en cas d'accident durant una de les seves actuacions. La de responsabilitat civil, afecta  persones alienes al Centre Cultural, per la qual cosa han subscrit una assegurança per valor de 320 euros per any.

El darrer punt afecta a la renovació dels vestits dels músics. S'han demanat 50 vestits nous, una despesa que cobreix l'Ajuntament. La Junta Directiva insta els músics que, com més prest millor, passin a donar les seves mides pel local de l'empresa responsable de confeccionar els vestits.

Dins l'apartat de precs i preguntes, va quedar clar per part dels músics assistents que procurarien fer un viatge cada any. S'ho tenen ben merescut.

Un darrer apunt fou per recordar els responsables de les instal·lacions de la necessitat de millorar les condicions acústiques del local mitjançant unes cortines davant els vidres que donen al cel obert i folrar de suro o de qualsevol altre material absorbent les parets de formigó.

I, per finalitzar, un bon sopar fred.