Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2313
Maria Esteva Pascual va néixer el 6 d’abril de 1916


 El passat dimecres dia 6, Maria Esteva Pascual “Pil·lita” va arribar, plena de salut i alegria, als cent anys de vida, i la festa va ser grossa.


A les voltes de can Creu d'Inca, la centenària fou festejada per una munió de familiars i amics i va bufar les espelmes, mentre els assistents li cantaven allò de “que la teva alegria duri anys i molts d'anys”. I és que la música no hi faltà, i aquesta anà a càrrec de la Tuna, la Coral Gabellina i l'agrupació “Aires Gabellins”, agrupacions en què actuen assíduament la seva nora Maria Ferragut “de la Palmera” i la seva néta, Maria del Mar Alzina.

Com dèiem, li feren costat el seu fill, Antoni Alzina, els seus germans encara vius, la néta, els nebots i molts d'amics, tots els quals la volgueren saludar personalment i als quals va correspondre, d'un en un, sempre amb la rialla a la boca.

El batle, Rafel Fernández, va fer una breu semblança de l'homenatjada, mentre que Maria del Mar Alzina es referí als trets personals de la padrina, al seu caràcter decidit, de dona feinera que ha estat sempre, va dir, el nucli que ha aglutinat tota la família.

 
Na Maria Esteva es va casar amb Paulino Alzina i arran del seu matrimoni passà a residir a Palma, fins a la jubilació del seu marit. Avui, feliçment arribada als cent anys, és una gabellina admirable, la persona gran que tots aspiram a ser. Un model. Enhorabona, madò Maria!