Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2156

 

  Plenària interessant, la del passat dijous dia 3, amb algun punt que originà enfrontaments verbals entre els distints grups, sempre dins un to políticament correcte. Es registrà l'absència de la regidora d'ES GRUP, Margalida Rico, per malaltia.

I aquest és el resum que nosaltres en férem:

EXP. INTER NÚM.2/2016: MODIFICACIÓ ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA PRESTACIÓ DE SERVEIS DEL CENTRE DE DIA.

Es modifica la taxa en funció del nous horaris de tarda (de 14 a 18 i no de 13 a 18, com fins ara). S'aprovà amb els vots favorables de tots els grups, excepte el PP, que es va abstenir.

EXP. INTER NÚM. 3/2016: MODIFICACIÓ ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER EXPEDICIÓ DE DOCUMENTS ADMINISTRATIUS.

Fins ara existia una sola taxa per a drets d'examen, tant si es tractava d'un concurs oposició com d'un concurs de mèrits. Ara s'estableixen dues taxes específiques. Les noves taxes seran de 41,53 euros per a processos d’oposició i concurs oposició i de 24,91 euros pels processos de concurs de mèrits. S'aprovà per unanimitat.

 

EXP. NÚM. 33AG/2016: DECLARACIÓ DE SERVEI ESSENCIAL DE L’AJUNTAMENT DE CAPDEPERA.

Per tal de cobrir una baixa temporal, i donat que es tracta d'un lloc de feina essencial en el departament d'Intervenció, s'aprovà per unanimitat l'esmentada declaració de servei essencial d'una plaça d'auxiliar administratiu. Això permetrà que aquesta plaça sigui coberta. S’aprovà per unanimitat.

EXP. NÚM. 4SAL/2016: PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DE L’ANNEX DE CONEIXEMENTS DEL CATALÀ DEL REGLAMENT MUNICIPAL DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA DE L’AJUNTAMENT DE CAPDEPERA.

Es modificà la taula de valoració de mèrits, en relació a coneixements del català, en els processos de provisió de places de treballadors de l'Ajuntament. El català seguirà tenint la mateixa valoració però s’especifica la valoració com  mèrit de titulacions superiors a les mínimes exigibles. S'aprovà. El PP es va abstenir.

EXP. 37AG/2016: PROPOSTA DEROGACIÓ REGLAMENT SEGONA ACTIVITAT POLICIA LOCAL I APROVACIÓ NOU REGLAMENT.

El que fa aquest nou reglament sobre segones activitats dels policies locals, és d'adaptar-se a la legislació supramunicipal. S'aprovà amb 12 vots a favor i nova abstenció del PP.

VII.- EXP. NÚM. 1SS-04/2012: MODIFICACIÓ DEL REGLAMENT INTERN DEL CENTRE DE DIA I CONTRACTE ASSISTENCIAL.

Afecta al punt 2 en referència a l’ingrés al centre, i especifica que les persones que ingressen al Centre de Dia per plaça municipal, quan obtinguin la resolució del PIA de dependència haurà de passar a plaça de la DG d’Atenció a la dependència, això si sempre que hi hagin places. S'aprovà per unanimitat.

EXP. NÚM. 31AG/2016: PROPOSTA GRUP MUNICIPAL MES PER CAPDEPERA: DECLARACIÓ MUNICIPI OPOSAT A LES PROSPECCIONS D’HIDROCARBURS A LES ILLES BALEARS.

EXP. NÚM. 32AG/2016: PROPOSTA GRUP MUNICIPAL MES PER CAPDEPERA: SUPORT A LA PRESENTACIÓ D’AL·LEGACIONS RELATIVA A LA DECLARACIÓ D’IMPACTE AMBIENTAL DEL PROJECTE PROMOGUT PER L’EMPRESA SPECTRUM GEO LIMITED A LES ILLES BALEARS.

Dues mocions de caràcter semblant, referides a les prospeccions petrolíferes a la Mediterrània occidental, presentades per MÉS, que foren aprovades per unanimitat.


EXP. NUM. 34AG/2016: PROPOSTA GRUP MUNICIPAL MES PER CAPDEPERA: INCLUSIÓ DE CLÀUSULES SOCIALS, LABORALS I D’AIGUALTAT EN A CONTRACTACIÓ DE L’AJUNTAMENT DE CAPDEPERA I LES SEVES EMPRESES I ÒRGANS AUTÒNOMS.

Al batle sembla que, inicialment, no li va caure gaire bé que MÉS presentàs aquesta moció. Trobava que se n'havia d'haver parlat abans entre els partits i presentar una proposta conjunta. La moció presentada al Ple, que podeu llegir en aquest enllaç, pretén crear una comissió que, sense contravenir el marc legal establert per a la contractació administrativa, proposi al Ple l'establiment de clàusules tendents a facilitar la conciliació de la vida laboral amb la familiar, per a procurar un nombre mínim de treballadors en la seva plantilla amb una relació laboral indefinida, per a reservar un percentatge de llocs de feina a favor de persones discapacitades, per a augmentar el sou del treballador per damunt del que es fixa com a mínim en el conveni corresponent, etc. El batle i el ponent discutiren sobre l'oportunitat d'aquesta moció, i també vam sentir en Pep Medina d'acusar MÉS de mentir sobre l'actitud del PP en aquest tema, quan aquest partit, va dir, sempre ha estat a favor de  millorar les condicions dels treballadors. Francament, nosaltres no vam escoltar cap acusació de MÉS al respecte. La Secretària es va referir a la legislació vigent, que presenta aspectes que no es poden obviar. GUANYEM va acusar l'equip de govern de mostrar indiferència sobre l'actuació, en matèria laboral, de les empreses subcontractades. Pere Fuster, de MÉS, davant les acusacions de fer demagògia amb aquest tema, es va defensar insistint en la creació de la comissió, amb la qual cosa s'acabaria la discussió sobre qui té més sensibilitat social. Finalment, el batle va proposar un canvi en la composició d'aquesta comissió, en relació a la proposta presentada, de manera que sigui encapçalada per MÉS, i que hi estiguin representats tots els grups polítics de l'Ajuntament, excusant la presència de tècnics municipals (als quals es consultarà puntualment) per sobrecàrrega de feina, canvi que fou acceptat. La moció va ser aprovada, amb l'abstenció del PP.


EXP. NÚM. 1SS-05/2016: DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DEL 08 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA.

Es va llegir la declaració, per la regidora de Serveis Socials, i s'hi adheriren tots els grups polítics, de manera unànime.

PRECS I PREGUNTES.

PP

-  ACIRE Capdepera
-  Aceres avinguda Joan Carles I
-  Concessió explotació de platges

MÉS

-  Rampa accés platja de n'Aladern
-  ACIRE Capdepera
-  Pàrquing de cala Agulla
- Camins públics
- Disciplina urbanística
- Canvi d'usos del casc antic de Capdepera (per a creació d'establiments hotelers)
- Servei de recollida de fems i neteja urbana

GUANYEN

-  Pàrquing de cala Agulla, caravanes
-  Nivells dels aqüífers
-  Capdepera Ràdio
-  Substitució del cap de la Brigada Municipal
-  ACIRE Capdepera