Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2341
La taula de contractació ha elevat una proposta d'adjudicació de les escoletes

 


Dia 27 d’octubre de 2015 es publicaren, a la web municipal, els plecs per a la contractació de la gestió del servei públic d'atenció a la primera infància "Eriçons" i "Es Ferreret". Les empreses interessades tenien com a data límit dia 13 de novembre de 2015, per a presentar ofertes, de la qual cosa informàrem en el seu moment.

Actualment  hi ha una  proposta de la junta de contractació (de 8 de febrer) , i només resta pendent de la signatura dels contractes. Ha resultat un procés molt llarg, que ara sembla acabar amb l’adjudicació de la gestió de l’escoleta “Eriçons” a Magdalena Terrassa Mayol (al haver estat exclosa l'entitat LIREBA SERVEIS INTEGRATS,S.L.) i la de l’escoleta “Ferrerets” a favor de l'entitat LIREBA SERVEIS INTEGRATS,S.L, per esser l'oferta econòmicament més avantatjosa.

Com ha anat el procés...

El BOIB Núm. 157 de 29 d'octubre de 2015 publicava l’Anunci per a la licitació del contracte de gestió del servei públic d'atenció a la primera infància "Eriçons" i "Es Ferreret" de l'Ajuntament de Capdepera. El tipus de contracte és de gestió de servei públic., per un període de dos anys, “que es podrà prorrogar per termini de dos anys més com a màxim, d’any en any”. Després es detallen els criteris quantificables (fins a 65 punts) i  els criteris ponderables a través d’un judici de valor (fins a 35 punts).

Pressupost base de licitació:
Lot 1.EEI ES FERRERET Import total: 83.071,44€ anuals.  
Lot 2: EEI ERIÇONS import total: 130.082,34€ anuals.
Ambdós exclosos d’IVA

Dia 26 de novembre també es presentaren informacions addicionals: els informes d’ocupació de les escoletes Eriçons i Ferreret, amb les dades d’inscripció dels alumnes del curs 2014/2015 mes a mes.

El plec de clàusules administratives particulars i el plec de prescripcions tècniques que regeixen el PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE HAN DE REGIR LA CONTRACTACIÓ DE LA GESTIÓ DEL SERVEI PÚBLIC D’ATENCIÓ A LA PRIMERA INFÀNCIA “ERIÇONS” I “ES FERRERET” DE L’AJUNTAMENT DE CAPDEPERA es publicaren el mateix dia 26 de novembre a la web municipal. Aquestes prescripcions tècniques contenien una errada que va ser corregida i es publicà el plec esmenat (29 d’octubre 2015).

Dia 19 de novembre es constituí la mesa de contractació que va admetre totes  les proposicions presentades pels licitadors . Es presentaren QUATRE ofertes a aquesta licitació:

 - SRA. MAGDALENA TERRASA MAYOL.(Lot núm. 2).

- LIREBA SERVEIS INTEGRATS,S.L.(Lots núms. 1 i 2).

 - SRA. FIDELA ABIÉTAR GARCÍA.(Lots núms. 1 i 2).

 - SRA. ANTÒNIA LÓPEZ BALLESTEROS.( Lots núms. 1 i 2).

La Mesa de Contractació es reuní dia 30 de novembre de 2015, en sessió pública, per donar compte del resultat de l’avaluació relativa a les proposicions contingudes en el sobre núm. 2  (INFORME TÈCNIC RELATIU ALS CRITERIS SUBJECTIUS AVALUABLES MITJANÇANT UN JUDICI DE VALOR). i a continuació, procedí a l’obertura dels sobres núms. 3 i 4 del licitadors admesos.  

Dia 21 de desembre es reuní la Mesa de Contractació, en sessió pública, per donar compte del resultat de l’avaluació relativa a les proposicions contingudes en els sobres núm. 3 i 4 i a continuació, procedí a elevar proposta d'adjudicació. Una vegada avaluats els criteris avaluables mitjançant fórmules (sobre núm. 3) i a l'oferta econòmica (sobre  núm 4), es detectà que “en vista que la proposició econòmica presentada per l'entitat LIREBA SERVEIS INTEGRATS,S.L, en relació al lot núm. 1 i lot núm. 2, podria constituir una baixa desproporcionada o temerària, la Mesa en virtut de l’establert a l’art. 152 del TRLCSP, acorda concedir audiència a l’esmentada entitat, fins dia 28 de desembre de 2015 perquè justifiqui la valoració de l’oferta i precisi les condicions d’aquesta.”

Dia 8 de febrer es publicava “l’informe tècnic relatiu a la justificació de l’oferta amb valors anormals o desproporcionats presentada per Lireba Serveis integrals SL”. La justificació presentada amb data 24/12/2016 per l’escoleta Eriçons va ser valorada desfavorablement, mentre que la valoració per  l’escoleta Es Ferreret va ser favorable.


Valoracions escoleta "Eriçons"

Arribats al 8 de febrer de 2016 es tornà a reunir la mesa de contractació amb l’educadora social com a assessora de la mesa, que llegí l’informe tècnic relatiu a la justificació de l'oferta presentada per l'entitat LIREBA SERVEIS INTEGRATS,S.L, en relació al lot núm. 1 i 2, que podria constituir una baixa desproporcionada o temerària. En conseqüència, d'acord amb aquest informe, la Mesa de Contractació acordà  no declarar com a oferta amb valors anormals o desproporcionats la presentada per l'entitat LIREBA SERVEIS INTEGRATS,S.L, en relació al LOT NÚM. 1 « ES FERRERET» i  declarar com a oferta amb valors anormals o desproporcionats la presentada per l'entitat LIREBA SERVEIS INTEGRATS,S.L, en relació al LOT NÚM. 2 «ERIÇONS»...


Valoracions escoleta "Es Ferreret"

També s’elevà proposta d'adjudicació en relació al LOT NÚM. 2 «ERIÇONS» a favor de la Sra. MAGDALENA TERRASA MAYOL i elevar la proposta d'adjudicació en relació al LOT NÚM. 1 « ES FERRERET» a favor de l'entitat LIREBA SERVEIS INTEGRATS,S.L...

Les dues adjudicatàries  disposaven de 10 dies hàbils per a presentar la documentació pertinent, a més de constituir la garantia definitiva del 5% de l’import d’adjudicació del contracte. No es va realitzar cap reclamació.

Ara resta formalitzar la signatura del contracte,  que previsiblement se farà en uns dies.

 

Més informació al perfil del contractant de la web municipal:

http://www.ajcapdepera.net/contractacio/contrato.ct.html?cc=1483