Que la nostres illes són escenaris de luxe per tota classe de projectes audiovisuals es ben sabut.
Publicitat, cinema, televisió o prensa escrita, les productores aposten per el gran potencial paisatgístic que ofereix aquesta terra.

Precisament aquesta setmana a un canal de televisió s'ha estrenat el programa A mi manera, enregistrat al nostre municipi. Per poc que a un li agradin els cantants que actuen, només per veure el nostre trosset de terra a la pantalla ja ho paga.

Avui vos volem contar que durant les darreres setmanes de nou Capdepera, juntament amb Artà i altres indrets de l'illa, ha esdevingut un gran plató de cinema amb la gravació del curtmetratge Martha.

L'ànima de Martha i principal protagonista és Carmen Molinar, una enamorada de Mallorca, Carmen va aconseguir un gran èxit amb un curtmetratge anterior -Maria-, primer premi a millor història al Milán Film Festival. Així mateix també al festival de Tenerife aquest curt se'n dugué el premi a millor film i millor director.

Per aquesta nova història, Carmen Molinar ha confiat amb el guionista Mario Mueller i amb el jove director Florián Gottschick, guanyador del Evolution Int. Film Festival amb l'obra Nachthelle, actualment és un dels nominats com millor director a la Berlinale, al seu currículum trobam films, documentals i publicitat amb importants nominacions i premis.

Divendres pasat tengué lloc al Cementiri de Capdepera el darrer dia de rodatge. Tota l'acció es desenvolupa a Artà (interiors de habitatges), Campos, Cala Agulla, Passeig Marítim de Cala Rajada, Son Moll on gravaren una escena ben de matinada per captar la sortida del sol i finalment al Cementiri.

Si bé aquest era el final del rodatge, a la ficció es el detonant de l'historia. La mort del seu marit obri els ulls a una Martha que començarà a viure de nou.

Per aquesta escena es varen necessitar alguns figurants. Poc abans de sentir la claqueta i la paraula Acció, abans que el director donàs les darreres ordres, na Carmen Molinar molt amablement es va atracar als extres per agrair la seva assistencia i en una xerrada informal va comentar que després de María Martha, encara té idees per noves històries on tot gira en torn a les dones. Va adelantar que aquest curt serà estrenat al Evolution Int.Film Festival de Palma al mes de Novembre si bé li faria molta il·lusió que hagués una projecció a Capdepera i farà el possible per que així sigui. 

 

De fet que tota l'acció transcorri aquí no es casual, li havien proposat gravar a altres bandes però ella tenia ben clar que és faria aquí.  A una terra que estima i a on sempre s'ha sentit molt ben rebuda i acompanyada. En agraïment, aquest era el seu petit homenatge a Capdepera i la seva gent, va confesar.

Un gran desplegament de tècnics, càmeres, micròfons, estilistes i assistents envoltaven les actrius, totes alemanyes (Carmen, Christiane, Nadya, Victoria) a excepció de la mallorquina Neus Cortès. 
D'entre el caramull de gent que una producció com aquesta requereix varem veure cares conegudes, de fet és una producció de Mallorca Film Production (Carmen Molinar, Llorenç Rosselló, Sílvia Acedo), Carmen Méndez amb David, Natalia i Clara per exemple varen ser els encarregats d'atrezzo, estilisme,maquillatge. A la part tècnica i de direcció també trobarem mallorquins com n'Ivan Martín que just ha compaginat aquest rodatge amb un curs de Clown a Capdepera.

Al Facebook (Marthas Welt) trobareu un ampli reportatge amb fotografies exquisides del making off de na Sílvia Acedo. També al Facebook de na Carmen Méndez (En los zapatos de Carmen) o directament al seu blog www.enloszapatosdecarmen.com podreu obtenir més informació i imatges de com ha estat aquest rodatge a terres gabellines.

Celebram la decisió de na Carmen Molinar de rodar el seu curtmetratge aquí, i tant de bo aquesta filmació no sigui la darrera que es faci al poble.