Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1738


Està clar que, a casa nostra, la celebració religiosa per excel·lència, en aquestes dates, són les Matines, que inclouen a més el cant de la Sibil·la, tan revalorada en els últims temps. La commemoració del naixemente de Jesús constitueix una fita cabdal en el calendari de les esglesies cristianes, i les nostres parròquies no en són l'excepció.

De manera que, un any més, tant Capdepera com Cala Rajada s'oferiren als fidels les respectives i tradicionals celebracions, segons la tradició i, diguem-ho, amb una regular assistència de gent, més escassa a la parróquia de Sant Bartomeu que la de la Verge del Carme.

Les Matines foren celebrades pels preveres Pere Orpí i Antoni Amorós, respectivament i comptaren amb la participació de la Coral Gabellina i de la Coraleta Verge del Carme, a un i altre temple. A Capdepera, cantà la Sibil·la una veu habitual en aquest paper, Caterina Barceló, amb el domini i la seguretat que donen els anys. El cant de l'Àngel va anar a càrrec d'una altra habitual, tot i la seva joventut: Elionor Martí. A Cala Rajada, la Sibil·la la cantà Maria del Mar Cortada, gairebé acabada d'arribar del seu domicili habitual a Dinamarca; ella ja havia assumit aquest paper anys enrere i ara hi ha tornat com si el temps no hagués passat. En aquest temple, el cant de l'Àngel l'assumí la mateixa coral, amb Maria Antònia Gomis com a solista.

Enguany, a cap de les dues parròquies no es va pronunciar el Sermó de la Calenda, una peça que en els últims anys semblava haver arrelat.

Aquestes són algunes imatges d'ambdues celebracions: