Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2882

 El pressupost aprovat és gairebé un calc del presentat fa un any; coincideix la quantitat total d'ingressos i de despeses, així com moltes partides destinades a temes concrets.







El dimarts 1 de desembre se celebrà la plenària amb un ordre del dia centrat a donar a conèixer i aprovar el pressupost per a l'any 2016. Un document imprescindible pel bon funcionament d'una institució.

Precisament per la importància de comptar amb un pressupost aprovat i ajustat a la realitat, creia que es presentaria un mínim de documentació complementària i bàsica, com per exemple: els ingressos per la venda dels tiquets d'entrada, un balanç sobre el compliment del passat pressupost i una exposició o revisió d'allò més remarcable de la situació actual del Castell feta pels arqueòlegs; és a dir, un repàs més o manco documentat del present i del futur més immediat.

El president, el batle Rafel Fernández, va informar que no se sabria el total d'ingressos fins a final d'any. És necessari corregir aquesta anomalia. Quan el Patronat funcionava com un organisme autònom estava bé que l'any econòmic coincidís amb l'any natural; ara, integrat dins el funcionament general de l'Ajuntament, ens hem d'atendre al calendari que ens marquin, és a dir, tenir el pressupost de la Fundació aprovat a finals de novembre, per la qual cosa l'esmentada documentació bàsica s'hauria de cloure a finals d'octubre.

El pressupost aprovat és gairebé un calc del presentat fa un any; coincideix la quantitat total d'ingressos i de despeses, així com moltes partides destinades a temes concrets. S'ha de ser més rigorós; la qualitat d'una comptabilitat i d'una democràcia depèn de la "finor" amb què tractam les qüestions.

El pressupost previst és de 235.000 euros, dels quals es destinaran 94.330 a pagar sous i a la seguretat social, quasi 60.000 euros per a cobrir despesa corrent (obres de manteniment, energia elèctrica, neteja, festes, promoció, etc.) i 73.670 euros a inversions; dins aquest darrer apartat hi ha previst renovar la coberta de l'església (48.670 euros) i reforçar els fonaments d'algunes capelles (25.000 euros). Una altra possibilitat no pressupostada és restaurar el portal del Rei en Jaume.

A l'anterior reunió del plenari de la Fundació el tema estrella havia estat la instal·lació d'un nou sistema elèctric per a l'interior i exterior del Castell. Segons el president, la tramitació d'aquest projecte es troba entrebancat. Hi havia previst col·locar un parallamps per a protegir dites instal·lacions elèctriques, però resulta que el Castell està dins la zona d'influència del far situat a la muntanya de la Cova Negra, per la qual cosa s'ha hagut d'enviar la documentació a Madrid perquè sigui estudiada per l'organisme corresponent A.E.S.A (Agència Estatal de Seguretat Aèria). Es preveu que fins d'aquí a mig any no arribarà la resposta. Després es licitarà el projecte, pressupostat en 131.190 euros.

 Pep Terrassa / Cap Vermell