Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1862

Més de 1.100 persones han votat en aquestes primàries de MÉS per Mallorca




A Capdepera hi han participat 35 militants i simpatzants de forma presencial.







A Capdepera se muntà una taula de votacions per a les Primàries de Més pel Congrés i Senat, el passat 31 d'octubre. 

Els electors votaven un/a cap de llista i desprès fins a quatre candidats als congrés, amb igualtat de homes i dones. Pel que fa al Senat se triava una dona i un home, per a garantir la paritat.
Del cens del 54 votants, van exercir el seu dret presencial un 64,81%, als que s'ha d'afegir els qui ho van fer de forma telemàtica.
La taula electoral ha estat oberta al Teatre de Capdepera des de les 10  a les 14 hores.



Pel que fa al cap de llista el candidat més votat va ser Antoni Verger, que va obtenir un 74,28 %, xifra semblant a les que se van donar a la resta de Mallorca. Al Senat els més votats van ser Aina Calafat i Tomeu Amengual amb un 57% i 50% respectivament.

A Mallorca, dels 17 candidats i candidates al Congrés Antoni Verger ha estat qui més vots ha obtingut al procés de Primàries obertes a tothom que ha duit a terme MÉS per Mallorca. Amb el 75% de vots ha aconseguit ser el cap de llista de la formació al Congrés dels Diputats.

Cal remarcar que mai a Balears se havien duit a terme unes primàries perquè sigui la ciutadania de les Illes les que puguin triar candidats i candidates al Congrés dels diputats i el Senat. Més de 1.100 persones han votat en aquestes primàries on MÉS per Mallorca es mostra com una formació oberta a tota la ciutadania, que creu en la participació i la pràctica. “Ha tornat a quedar clar que, a diferència d’altres forces polítiques, a MÉS les decisions es prenen de baix a dalt i que tots comptam, tots decidim. Perquè no som una simple marca, som un projecte polític real, inserit dins la societat civil i part d’una potent xarxa ciutadana a favor del canvi”, ha assenyalat Verger.

Antoni Verger ha mostrat el seu agraïment a tota la gent que ha votat en aquestes primàries i a felicitat a totes les persones que s’hi han presentat i que han volgut contribuir a tirar endavant aquest projecte. “Totes aquestes persones són MÉS, i sense la seva implicació i el seu compromís no seríem on som”, diu el cap de llista al Congrés del Diputats per MÉS per Mallorca.