Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2290
Es presentà, igualment, el XXV Campionat d'Espanya de Fotosub Apnea 2015



Aquest dimarts, dia 6, va tenir lloc la presentació oficial, davant els mitjans de comunicació, de la XIV Mostra de la Llampuga, emmarcada dins el que ha vengut a anomenar-se "cap de setmana del peix fresc". L'acte va tenir lloc en el Centre Cap Vermell i va estar presidit pel batle Rafel Fernández. L'acompanyaren, Carme Corraliza, regidora de Fires, Comerç i Mercats; Joan Ferrer, president de l'Associació Hotelera; Pere Mercant, patrò major de la Confraria de Pescadors; Antoni Pastor, president de l'associació de bars nocturns; i Joan Mas, president de la Fedració Balear d'Activitats Subaquàtiques.



La Mostra comptarà amb 21 estands, com l'any passat, sobre els quals podeu consultar tota la informació (plats i cuiners) en una alra entrada d'aquesta resvista. Així mateix, la Nit de Tapes, del divendres dia 9, a partir de les 20 hores (entrada gratuïta), comptarà amb 11 participants, amb el format de concurs, com en edicions precedents. A més, tendrà lloc l'actuació musical de Chevy Band.

El dissabte dia 10, es passa de la festa de la cervesa d'altres anys, a un nit marinera, a partir de les 20 hores. Els pescadors faran 1000 racions de paella (a tres euros la ració) i tot seguit hi haurà verbena marinera, amb actuació de "La locomotora".  

Ja el diumenge, la Mostra obrirà les portes a les autoritats a les 12 hores, i al públic a les 12'30. Romandrà oberta fins a les 16'00, i al capvespre, entre les 18'00 i les 21'00. A les 19'00 hores actuarà, com cada any, la Coral s'Alzinar, i a les 22'30 s¡amollarà un castell de focs artificials. Els tiquets per a les degustacions costaran 2 euros. En tots els actes, l'entrada serà gratuïta.

Tant el Rafel Fernández com Joan Ferrer manifestaren que esperen que el cap de setmana, i més atenent que el dilluns és dia festiu, hi hagi una gran presència de visitants, cosa que s'haurà de notar també en l'ocupació hotelera del cap de setmana. D'altra banda, Pere Mercant va dir que la temporada de la pesca de llampuga està sent molt bona, tant pel que fa a captures com al preu d'aquest peix, i que no hi havia cap problema per al subministrament dels 2.000 quilos que se n'empraran el diumenge.

D'altra banda, coincidint amb la Mostra, enguany es disputarà en aigües del nostre litoral el XXV Campionat d'Espanya de Fotosub Apnea 2015. Aquest esdeveniment comptarà amb la presència de representants de les distintes comunitats autònomes d'arreu de l'Estat i tendrà lloc a la zona de cala Lliteres, i, en cas que el temps així ho exigís, es traslladaria a la zona de cala Gat. El dijous dia 8 tendrà lloc la recepció de participants i els entrenaments oficials. El divendres dia 9 tendrà lloc la competició, entre les 9 i les 14 hores. La proclamació de guanyadors i lliurament de medalles tendrà lloc el dissabte, en el moll, dins la nit marinera, en què també es projectaran les millors fotografies del campionat.



Tot plegat, un completíssim cap de setmana que, no ho dubtam, atraurà fins a Cala Rajada molts de visitants que, aprofintant el llarg cap de setmana, podran conèixer una mica millor aquesta part de l'illa i, a més, gaudir d'una excepcional oferta gastronòmica. Si el temps acompanya - i sembla que acompanyarà - toca ser un gran èxit.